Takaisin blogi sivulle

Danielin lämminhenkinen joulu

18.12.2018 - Daniel Mullings
Muistan lapsuuden joulujen olleen aina vuoden jännittävintä aikaa, kuten varmasti kaikissa kodeissa ympäri maailmaa. Kanadalainen joulu ei poikkea juurikaan niin sanotusta perinteisestä joulun vietosta, kuten amerikkalaisesta joulusta. Tosin, kanadalainen joulu ei ainakaan vielä ole yhtä kaupallinen juhla, kuin mihin Yhdysvalloissa on opittu. Sanon usein, että kanadalainen joulu vastaa paljolti jenkkien kiitospäivää: syömme paljon erityisesti kalkkunaa ja nautimme ihmisistä ympärillämme.

Muistan lapsuuden joulujen jännityksen, kun äiti ei antanut meidän avata lahjoja ennen joulupäivän aamua. Meidän täytyi aina syödä aamupala ennen lahjojen avaamista. Yksi erityinen perinne lahjojen avaamiseen liittyi: äiti laittoi meidät aina avaamaan ensimmäisenä paketit, joissa oli alusvaatteita ja sukkia. Tämä todellakin tapahtui aina!

Joulumme olivat lapsuudessamme aina hyvin intiimejä ja lämminhenkisiä juhlia. Meitä oli äiti, kaksi veljeä ja minä. Vietimme joulumme aina hyvin samaa kaavaa noudattaen, eivätkä joulut sisältäneet juurikaan yllätyksiä lahjojen lisäksi. Joulu oli meille rauhoittumisen aikaa, ja pidimme aina huolen, ettei riitoja tai muutakaan pahaa tapahtuisi ainakaan jouluna.

Tänä vuonna minua, perhettäni ja elämääni siunattiin uudella perheenjäsenellä, pienellä Zarrah-tyttärellä. Sain valita tyttärelleni nimen, joten olen siitä erityisen ylpeä. Nyt, kun perheessämme on uusi pienokainen, joulut muuttunevat hieman erilaisiksi. Uskon, että tyttäreni saa minut viettämään, tuntemaan ja elämään joulun taikaa ja henkeä eri tavalla kuin aikaisemmin. Tulen varmasti tekemään kaikkeni, jotta tyttäreni joulut ovat kuin suoraan lastenohjelmista, joita katsoin lapsena, ja joita hän pian katselee. Tämä on tyttäreni ensimmäinen joulu, joten minun ja sukulaisteni tulee pitää huoli, että siitä tulee erityinen kokemus hänelle. Hän tulee olemaan todellakin lellitty piloille kaikilla lahjoilla. Hän on kaikkien pieni silmäterä, joten hän tulee varmasti saamaan paketteja runsain mitoin. Onnekas pieni tyttö!

Ammattiurheilijan elämän vaikein asia on, että uhraukset ammattilaisuuden eteen ovat joskus valtaisia. Juuri nyt suurin uhraus on olla erossa omasta pikku-boobasista. Boobas on lellittelynimi, jolla kutsun pienokaistani. Erityisen vaikeaa erossa oleminen perheestä ja erityisesti pienokaisesta on juuri nyt hänen ensimmäisenä joulunaan. En pääse näkemään, kun hän avaa ensimmäiset lahjansa ja hänen silmänsä kirkastuvat kaikesta siitä ilosta ja rakkaudesta, jota hän saa jouluna osakseen. Uskon ja todellakin toivon, että tämä on viimeinen kerta, kun olen erossa hänestä jouluna. Joskus elämässä täytyy tehdä uhrauksia saavuttaakseen unelmansa ja se motivoi minua ja auttaa minua olemaan etäällä rakkaimmistani.

Toivon kaikille erittäin hyvää joulua!

Daniel Mullings
Ammattilaispelaaja
Kirjoittaja on PKS:n sponsoroiman Kataja Basketin kanadalainen vahvistus, joka on pelannut Katajan pelipaidassa vuodesta 2016 .