Yritysten kannattaa tarkistaa oikea veroluokkansa

Kaikkien sähkönkäyttäjien sähkön siirtohintaan sisältyy sähkövero.

Suurin osa sähkönkäyttäjistä (yksityistaloudet, maatalous ja pääosa yrityksistä) kuuluu veroluokkaan 1 ja alhaisempaan veroluokkaan 2 on oikeutettu valmistava teollisuus ja ammattimainen kasvihuoneviljely. Kaivostoiminnan määritelmää veroluokassa 2 on muutettu 1.1.2017. Tarkempaa tietoa saa verohallinnon sivuilta. Sähköyhtiön roolina on toimia veronkerääjänä ja tilittää eurot valtiolle. Veroluokan oikeellisuuden tarkistaminen kuuluu siis asiakkaan vastuulle.

Lähtökohtaisesti PKS määrittää kaikki asiakkaat veroluokkaan 1. Jos yrityksesi on oikeutettu veroluokkaan 2, lähetä meille veroluokkailmoitus ja yrityksen toiminnan kuvaus -lomake täytettynä osoitteeseen laskutus@pks.fi. Asiakirjat saatuamme korjaamme laskutuksen alemman veroluokan mukaiseksi. Laskutuksen perusteena olevan veroluokan voit tarkistaa viimeisimmästä sähkölaskusta. Jos veroluokka on ollut väärä, PKS hakee antamillasi tiedoilla palautuksen verottajalta ja maksaa sen yrityksesi tilille. Korjaus voidaan tehdä kuluvalta ja kolmelta edelliseltä vuodelta.

Tulkinta-apua veroluokkakysymyksissä antaa veroviranomainen puhelinnumerossa 029 497 154 tai chat-palvelussa. Tietoa löytyy myös Vastauspankista.
 

Sähköveroluokkailmoitus tai -muutos (pdf)
Sähköveropalvelusopimuksen tilaus (pdf)
Yrityksen toiminnankuvaus (pdf)

Lisäksi kaikkien yritysten, jotka käyttävät teollisessa toiminnassaan alemman veroluokan sähköä, täytyy rekisteröityä Verohallinnon ylläpitämään Valmisteverotuksen tuensaajarekisteriin osoitteessa vero.fi/tuensaajarekisteri.