Yritysten kannattaa tarkistaa oikea veroluokkansa

Kaikkien sähkönkäyttäjien sähkön siirtohintaan sisältyy sähkövero.

Suurin osa sähkönkäyttäjistä (yksityistaloudet, maatalous ja pääosa yrityksistä) kuuluu veroluokkaan 1 ja alhaisempaan veroluokkaan 2 on oikeutettu valmistava teollisuus ja ammattimainen kasvihuoneviljely. Tarkempaa tietoa saa verohallinnon sivuilta. Sähköyhtiön roolina on toimia veronkerääjänä ja tilittää eurot valtiolle. Veroluokan oikeellisuuden tarkistaminen kuuluu siis asiakkaan vastuulle.

Lähtökohtaisesti PKS määrittää kaikki asiakkaat veroluokkaan 1. Jos yrityksesi on oikeutettu veroluokkaan 2, lähetä meille veroluokkailmoitus ja yrityksen toiminnan kuvaus -lomake täytettynä osoitteeseen laskutus@pks.fi. Asiakirjat saatuamme korjaamme laskutuksen alemman veroluokan mukaiseksi. Laskutuksen perusteena olevan veroluokan voit tarkistaa viimeisimmästä sähkölaskusta. Jos veroluokka on ollut väärä, verottajan ohjeistuksen mukaan korjaus voidaan tehdä kuluvalta ja kolmelta edelliseltä kalenterivuodelta.

Tulkinta-apua veroluokkakysymyksissä antaa veroviranomainen puhelinnumerossa 029 497 154 tai chat-palvelussa.
 

Sähköveroluokkailmoitus tai -muutos (pdf)
Sähköveropalvelusopimuksen tilaus (pdf)
Yrityksen toiminnankuvaus (pdf)

Lisäksi kaikkien yritysten, jotka käyttävät teollisessa toiminnassaan alemman veroluokan sähköä, täytyy rekisteröityä Verohallinnon ylläpitämään Valmisteverotuksen tuensaajarekisteriin osoitteessa vero.fi/tuensaajarekisteri.