10.11.2017 - Lotta Lilja

Leikitäänkö rehellistä kauppiasta?

Lapsena 1980-luvulla rivitaloyhtiössämme asui paljon lapsiperheitä. Leikimme keinupalloa ja kirkonrottaa ja lisäksi keksimme kavereiden kanssa oman, koko pihan lapsia yhdistävän leikin nimeltä rehellinen kauppias. Rehellistä kauppiasta leikittiin lähimetsässä illan hämärässä ja leikki kulki siten, että pihan isot pojat ottivat meitä pikkutyttöjä kiinni ja kyselivät, onko rehellistä kauppiasta näkynyt.

Lue lisää
30.10.2017 - Anne Nyyssönen

Oma salkunhoitaja yrityksen sähkön hankintaan

Suurimmat sähkönkäyttäjät voivat hyödyntää energiayhtiön yksilöityjä ratkaisuja yrityksen sähkönhankintaan. Esimerkiksi sähköä yli 1000 MWh vuodessa käyttävät asiakkaat voivat saada salkunhoitopalvelun ja oman salkunhoitajan paikkakunnasta riippumatta. Mutta mitä yrityksenne hyötyisi salkunhoito-palvelusta? Entä mitä lisäarvoa oma salkunhoitaja toisi juuri sinulle?

Lue lisää
10.10.2017 - Heikki Rantamäki

Kehityskohteena huijausten hionta

On kahdenlaisia yhtiöitä: niitä, jotka kehittävät palveluitaan ja niitä, jotka kehittävät myyntipuheluistaan sellaisen näytelmän, että asiakkaalla ei juurikaan ole mahdollisuuksia selvitä siitä voittajana.

Lue lisää
21.9.2017 - Kimmo Tolvanen

Istutaanko urheiluseurassasi aarteen päällä paljain päin?

Kuuluuko tehtäviisi "varainkeruu", yhteistyökumppaneiden etsiminen tai peräti urheilumarkkinointi? Tuntuuko yrityksen puheille pääsy vaikealta, puhumattakaan sopimukseen pääsemisestä? Syynä voi hyvinkin olla, että pyrit yrityksen edustajan pakeille tyhjin käsin, tai tarjoat "näkyvyyttä", jonka hyödyistä et ole edes itse kovin vakuuttunut.

Lue lisää
13.9.2017 - Kimmo Tolvanen

Laita nyt edes urheiluseurasi strategia kuntoon!

"Ratekiako? Meillä on kuule niin pieni porukka ja paljon tohinaa, että ei me semmosia olla ehitty miettiä." virkkaa kiireinen seuraihminen jutustelun lomassa. Tosiasia kuitenkin on, että jokaisella urheiluseuralla on strategia, jonka mukaan se käytännössä toimii. Eri asia on, että onko sitä uskallettu paperille laittaa. Strategia voikin käytännössä olla vaikka tämmöinen: Tavoitteenamme on pelata kylällä palloa niin kuin aina ennenkin, mukaan pääsevät kaikki halukkaat, jos meidät löytävät. Varainkeruun tuttavilta hoitaa Pena, kun töiltään ehtii. Jos rahat eivät riitä, niin yrittää sitten laittaa omasta pussistaan loput.

Lue lisää
6.9.2017 - Lotta Lilja

Leipuri käyttää sähköä aamuyöllä ja hyötyy siitä

Leipuri Hiiva on kilpailuttamassa sähkösopimusta Kumputielle. Leipomossa paistetaan kauraleipää ja ruisleipää maakunnan kauppoihin sekä makeita leivonnaisia omaan kahvioon. Leipuripäivillä sähkökauppias tarjoaa Leipuri Hiivalle pörssisähkösopimusta, mutta leipuria vähän epäilyttää. Yrittäjän päivät täyttyvät asiakaskontakteista, leipomon prosesseista ja henkilökunnan huolista. Vieläkö tässä pitäisi ehtiä sähkömarkkinoita tutkia?

Lue lisää

Aikaisempia blogejamme: