13.9.2017 - Kimmo Tolvanen

Laita nyt edes urheiluseurasi strategia kuntoon!

"Ratekiako? Meillä on kuule niin pieni porukka ja paljon tohinaa, että ei me semmosia olla ehitty miettiä." virkkaa kiireinen seuraihminen jutustelun lomassa. Tosiasia kuitenkin on, että jokaisella urheiluseuralla on strategia, jonka mukaan se käytännössä toimii. Eri asia on, että onko sitä uskallettu paperille laittaa. Strategia voikin käytännössä olla vaikka tämmöinen: Tavoitteenamme on pelata kylällä palloa niin kuin aina ennenkin, mukaan pääsevät kaikki halukkaat, jos meidät löytävät. Varainkeruun tuttavilta hoitaa Pena, kun töiltään ehtii. Jos rahat eivät riitä, niin yrittää sitten laittaa omasta pussistaan loput.

Lue lisää
6.9.2017 - Lotta Lilja

Leipuri käyttää sähköä aamuyöllä ja hyötyy siitä

Leipuri Hiiva on kilpailuttamassa sähkösopimusta Kumputielle. Leipomossa paistetaan kauraleipää ja ruisleipää maakunnan kauppoihin sekä makeita leivonnaisia omaan kahvioon. Leipuripäivillä sähkökauppias tarjoaa Leipuri Hiivalle pörssisähkösopimusta, mutta leipuria vähän epäilyttää. Yrittäjän päivät täyttyvät asiakaskontakteista, leipomon prosesseista ja henkilökunnan huolista. Vieläkö tässä pitäisi ehtiä sähkömarkkinoita tutkia?

Lue lisää
25.8.2017 - Tarek Meriläinen

Tästä syystä salkunhoito sopii hyvin suureen sähköntarpeeseen

Yrityksen sähkönhankintaa voivat ohjata useat eri tarpeet. Joillekin yrityksille tärkeintä on kustannusten ennakoitavuus, kun taas joillekin tärkeintä on mahdollisimman edullinen sähkön hinta. Yhteistä kaikilla ostajilla on, että he haluavat heidän tarpeisiinsa mahdollisimman sopivan ja ymmärrettävän sähkönhankintamallin.

Lue lisää
24.8.2017 - Kimmo Tolvanen

Täyssähkömies testaa sähköautoa

Viimeiset ahdistavat muistikuvani sähköautosta sijoittuvat 90-luvun puoliväliin, jolloin PKS omisti Suzuki-merkkisestä pakettiautosta muunnetun sähköauton. Suzuki oli varmaankin valikoitunut sähköauton alustaksi lähinnä pienen kokonsa ansiosta, minkä seurauksena kapea matkustamo oli käytännössä täynnä, kun 190-senttinen ja 100-kiloinen kuljettaja asettui kuskin penkille. Korkeintaan munavoileivät ja maitopullo enää mahtuivat viereen penkille ja nekin pystyyn.

Lue lisää
16.8.2017 - Kimmo Tolvanen

Miksi urheiluseuran hommiin ei ole tungosta?

Urheiluseurassa tai tapahtumien taustalla toimivat ihmiset ovat tämän päivän todellisia arjen sankareita. Oman työnsä ohella, perheen vapaa-ajan kustannuksella, ja joskus jopa omasta lompakosta ropoja peliin pannen, he pitävät pyyteettömästi huolta siitä, että jatkuvia huippusuorituksia vaativalle yleisölle olisi tarjolla laadukasta viihdettä ja urheilumenestystä edulliseen hintaan, mieluiten tietysti ilmaiseksi.

Lue lisää
29.6.2017 - Veli-Matti Laakkonen

Onko sinun sähkösi sinistä vai jopa vihreää?

Vihdoin kesä on koittanut, ja luonto loistaa vihreyttään. Naapurin isäntä katselee kateudesta vihreänä, kun aidan toisella puolen kukat kukkivat ja ruohokin on vihreämpää. Tästä hieman tuohtuneena hän hörppää viimeisen kulauksen vihreää teetä ja nappaa käteensä vihreän etukortin uusien viherkasvien ostoa varten. Kovin on vihreää tämä blogin johdanto, mutta kuinka vihreä sinä itse olet?

Lue lisää

Aikaisempia blogejamme: