17.5.2017 - Tomi Turunen

Laittaisinko aurinkovoimalan kotiini? Kuinka siitä saisi parhaan hyödyn irti?

Kotitalouksien aurinkosähköjärjestelmät yleistyvät nyt vauhdilla. Tuhannet suomalaiset kotitaloudet ovat hankintapäätöksen jo tehneet ja moni tulee sen vielä jossakin vaiheessa tekemään. Hajautettu sähköntuotanto aurinkopaneeleineen ja tuulimyllyineen tulee olemaan iso sähkömarkkinoita muokkaava tekijä. Sähkön omatuottajasta tulee oman elämänsä herra myös sähköenergian osalta – jos ei kokonaan, niin ainakin osittain. Mikäs sen hienompaa kuin isompi tuulimylly tai enemmän aurinkopaneeleita kuin naapurilla.

Lue lisää
6.4.2017 - Lotta Lilja

Muutama neuvo yrityksesi sähkösopimuksen tekoon

Tässä sinulle muutama neuvo, joiden avulla osaat paremmin valita yrityksellesi sähkösopimuksen ja vältät sudenkuopat kohdatessasi myyjän. Kohta huomaat, ettei sähkön ostaminen olekaan vaikeaa.

Lue lisää
24.4.2017 - Veli-Matti Laakkonen

Hinnat heiluu, mä vaan joustan…

Ajattelin leikkisästi yhdistää otsikossa Antti Tuiskun ja kysyntäjouston, koska molemmat aiheet nousivat pinnalle jo yli 10 vuotta sitten, mutta todelliset läpimurrot ovat tulleet vasta nyt tai ainakin tulossa. Tässä blogissa tosin paneudutaan enemmän kysyntäjoustoon, mutta on sinne blogin loppuun jätetty jotain Antti Tuiskuunkin liittyvää, kannattaa siis jatkaa lukemista ihan loppuun asti.

Lue lisää
24.4.2017 - Heikki Rantamäki

Miksi negatiivinen sähkön hinta ei ole positiivinen uutinen

Suomen tukkusähkömarkkinoilla ollaan päivä päivältä lähempänä tilannetta, missä sähkön hinta voi painua negatiiviseksi. Saksassa ja Tanskassa tällaisia tilanteita on jo koettu. Mitä ihmettä?

Lue lisää