5.11.2018 - Kimmo Tolvanen

Ilmastokeskustelu kaipaa ahdistuksen sijaan innostusta

"Jo on maaliman kirjat sekasin", sanottiin ennen vanhaan, kun johonkin poikkeukselliseen sääilmiöön törmättiin. Äkillinen lumikuuro saattoi yllättää kesäkuussa tai lumi sulaa pois joulukuussa. Tässä maailman ajassa olemme kuitenkin ajautuneet tilanteeseen, jossa ei enää puhuta tilapäisistä ilmiöistä. Maapallon lämpötila on noussut puolitoista astetta ja saanut aikaan kaikki ne luonnonilmiöt, joita ilmastotieteilijät ovat ennustaneetkin.

Lue lisää
30.10.2017 - Anne Nyyssönen

Oma salkunhoitaja yrityksen sähkön hankintaan

Suurimmat sähkönkäyttäjät voivat hyödyntää energiayhtiön yksilöityjä ratkaisuja yrityksen sähkönhankintaan. Esimerkiksi sähköä yli 1000 MWh vuodessa käyttävät asiakkaat voivat saada salkunhoitopalvelun ja oman salkunhoitajan paikkakunnasta riippumatta. Mutta mitä yrityksenne hyötyisi salkunhoitopalvelusta? Entä mitä lisäarvoa oma salkunhoitaja toisi juuri sinulle?

Lue lisää
4.9.2018 - Heikki Rantamäki

Hullut Päivät tukkumarkkinoilla

Suomen hinta-alueen spot-sähkön keskihinta on elokuun alkupäiviin mennessä toteutunut tänä vuonna hieman yli 44 euron tasoon megawattitunnilta. Edessä on pikku hiljaa pimenevä ja kylmenevä loppuvuosi, joten koko vuoden keskiarvo voi vielä nousta muutamalla eurolla. Viime vuonna hinta toteutui noin 33 euron tasoon ja sitä edeltävinä vuosina jopa sen alle. Puhutaan yli kolmanneksen hinnannoususta vuodesta 2017 vuoteen 2018. Mistä oikein on kyse?

Lue lisää
30.8.2018 - Kimmo Tolvanen

Äly tulee myös sähkön ostamiseen

Äly siellä, äly täällä, äly hoi, elä jätä. Äly on tullut vauhdilla yleiseksi puheenaiheeksi vähän joka puolella, joillekin jopa ärsyttävyyteen saakka. Koneet ja laitteet muuttuvat yhä älykkäämmiksi, mukautuvat käyttäjänsä tarpeisiin ja pian muuttavat toimintaansa itse tilanteen mukaan, kuten käyttäjä haluaa. Äly on tulossa vahvasti myös palveluihin. Voi hyvin olla, että älykäs palvelu muuttuu nopeasti normaaliksi asiaksi kaikessa niin, että sitä ei enää tarvitse erikseen edes mainita. Kaiken tämän tekevät mahdolliseksi digitaalisuus, nopeutuva tiedonsiirto ja tiedonkäsittely. Halusimme tai emme. Ja kyllähän lopulta haluamme, vaikka se alussa oudoksuttaakin.

Lue lisää
6.4.2017 - Jorma Korhonen

Vastuullista vesivoimantuotantoa

Vesivoima on kotimainen, hajautettu ja toimintavarma tapa tuottaa sähköä. Vesivoima on päästötöntä ja uusiutuvaa energiaa, jota tarvitsemme yhä enemmän taistelussa ilmastomuutosta vastaan. Nopeasti säädettävä vesivoima on myös välttämätöntä aurinko- ja tuulivoiman tuotantovaihtelujen tasaamiseksi.

Lue lisää
8.5.2018 - Heikki Rantamäki

Kaduilla tuulee

Folk-yhtye Finn Trio levytti vuonna 1964 Bob Dylanin legendaarisen kappaleen "Blowin' in the Wind" suomeksi nimellä "Tuulelta vastauksen saan". Eipä tainnut Pertsa Reponen kappaletta sanoittaessaan arvata, miten merkityksellisiä laulun sanat olivat vielä lähes puoli vuosisataa myöhemmin.

Lue lisää

Aikaisempia blogejamme: