29.6.2017 - Veli-Matti Laakkonen

Onko sinun sähkösi sinistä vai jopa vihreää?

Vihdoin kesä on koittanut, ja luonto loistaa vihreyttään. Naapurin isäntä katselee kateudesta vihreänä, kun aidan toisella puolen kukat kukkivat ja ruohokin on vihreämpää. Tästä hieman tuohtuneena hän hörppää viimeisen kulauksen vihreää teetä ja nappaa käteensä vihreän etukortin uusien viherkasvien ostoa varten. Kovin on vihreää tämä blogin johdanto, mutta kuinka vihreä sinä itse olet?

Lue lisää
27.6.2017 - Heikki Rantamäki

Regulaation ihmemaa

Saksalainen Johannes Gutenberg keksi kirjapainon vuonna 1436. Kyse on yhdestä maailman merkittävimmästä keksinnöstä: yhtäkkiä kirjoitetusta tiedosta tuli nopeasti ja edullisesti levitettävää. Lukutaitoisten määrä kasvoi ja uudet ajatukset levisivät. Kun löytöretket vielä muuttivat ihmisten maailmankuvaa, synkkä ja pimeä keskiaika väistyi valistuksen ajan tieltä.

Lue lisää
17.5.2017 - Tomi Turunen

Laittaisinko aurinkovoimalan kotiini? Kuinka siitä saisi parhaan hyödyn irti?

Kotitalouksien aurinkosähköjärjestelmät yleistyvät nyt vauhdilla. Tuhannet suomalaiset kotitaloudet ovat hankintapäätöksen jo tehneet ja moni tulee sen vielä jossakin vaiheessa tekemään. Hajautettu sähköntuotanto aurinkopaneeleineen ja tuulimyllyineen tulee olemaan iso sähkömarkkinoita muokkaava tekijä. Sähkön omatuottajasta tulee oman elämänsä herra myös sähköenergian osalta – jos ei kokonaan, niin ainakin osittain. Mikäs sen hienompaa kuin isompi tuulimylly tai enemmän aurinkopaneeleita kuin naapurilla.

Lue lisää
6.4.2017 - Lotta Lilja

Muutama neuvo yrityksesi sähkösopimuksen tekoon

Tässä sinulle muutama neuvo, joiden avulla osaat paremmin valita yrityksellesi sähkösopimuksen ja vältät sudenkuopat kohdatessasi myyjän. Kohta huomaat, ettei sähkön ostaminen olekaan vaikeaa.

Lue lisää