16.8.2017 - Kimmo Tolvanen

Miksi urheiluseuran hommiin ei ole tungosta?

Urheiluseurassa tai tapahtumien taustalla toimivat ihmiset ovat tämän päivän todellisia arjen sankareita. Oman työnsä ohella, perheen vapaa-ajan kustannuksella, ja joskus jopa omasta lompakosta ropoja peliin pannen, he pitävät pyyteettömästi huolta siitä, että jatkuvia huippusuorituksia vaativalle yleisölle olisi tarjolla laadukasta viihdettä ja urheilumenestystä edulliseen hintaan, mieluiten tietysti ilmaiseksi.

Lue lisää
29.6.2017 - Veli-Matti Laakkonen

Onko sinun sähkösi sinistä vai jopa vihreää?

Vihdoin kesä on koittanut, ja luonto loistaa vihreyttään. Naapurin isäntä katselee kateudesta vihreänä, kun aidan toisella puolen kukat kukkivat ja ruohokin on vihreämpää. Tästä hieman tuohtuneena hän hörppää viimeisen kulauksen vihreää teetä ja nappaa käteensä vihreän etukortin uusien viherkasvien ostoa varten. Kovin on vihreää tämä blogin johdanto, mutta kuinka vihreä sinä itse olet?

Lue lisää
27.6.2017 - Heikki Rantamäki

Regulaation ihmemaa

Saksalainen Johannes Gutenberg keksi kirjapainon vuonna 1436. Kyse on yhdestä maailman merkittävimmästä keksinnöstä: yhtäkkiä kirjoitetusta tiedosta tuli nopeasti ja edullisesti levitettävää. Lukutaitoisten määrä kasvoi ja uudet ajatukset levisivät. Kun löytöretket vielä muuttivat ihmisten maailmankuvaa, synkkä ja pimeä keskiaika väistyi valistuksen ajan tieltä.

Lue lisää
17.5.2017 - Tomi Turunen

Laittaisinko aurinkovoimalan kotiini? Kuinka siitä saisi parhaan hyödyn irti?

Kotitalouksien aurinkosähköjärjestelmät yleistyvät nyt vauhdilla. Tuhannet suomalaiset kotitaloudet ovat hankintapäätöksen jo tehneet ja moni tulee sen vielä jossakin vaiheessa tekemään. Hajautettu sähköntuotanto aurinkopaneeleineen ja tuulimyllyineen tulee olemaan iso sähkömarkkinoita muokkaava tekijä. Sähkön omatuottajasta tulee oman elämänsä herra myös sähköenergian osalta – jos ei kokonaan, niin ainakin osittain. Mikäs sen hienompaa kuin isompi tuulimylly tai enemmän aurinkopaneeleita kuin naapurilla.

Lue lisää
6.4.2017 - Lotta Lilja

Muutama neuvo yrityksesi sähkösopimuksen tekoon

Tässä sinulle muutama neuvo, joiden avulla osaat paremmin valita yrityksellesi sähkösopimuksen ja vältät sudenkuopat kohdatessasi myyjän. Kohta huomaat, ettei sähkön ostaminen olekaan vaikeaa.

Lue lisää
24.4.2017 - Veli-Matti Laakkonen

Hinnat heiluu, mä vaan joustan…

Ajattelin leikkisästi yhdistää otsikossa Antti Tuiskun ja kysyntäjouston, koska molemmat aiheet nousivat pinnalle jo yli 10 vuotta sitten, mutta todelliset läpimurrot ovat tulleet vasta nyt tai ainakin tulossa. Tässä blogissa tosin paneudutaan enemmän kysyntäjoustoon, mutta on sinne blogin loppuun jätetty jotain Antti Tuiskuunkin liittyvää, kannattaa siis jatkaa lukemista ihan loppuun asti.

Lue lisää
24.4.2017 - Heikki Rantamäki

Miksi negatiivinen sähkön hinta ei ole positiivinen uutinen

Suomen tukkusähkömarkkinoilla ollaan päivä päivältä lähempänä tilannetta, missä sähkön hinta voi painua negatiiviseksi. Saksassa ja Tanskassa tällaisia tilanteita on jo koettu. Mitä ihmettä?

Lue lisää