2.1.2019 - Heikki Rantamäki

Energia-alan Jussi-gaala 2018

"Tervetuloa, rakkaat radion kuulijat, jälleen kerran tänne Finlandia-talolle jokavuotiseen energia-alan supertapahtumaan Jussi-gaalan, jossa palkitaan alan merkittävimmät osaajat ja edelläkävijät. Minä olen Heikki Rahila ja minulla on yhdessä kollegani Piia Pesosen kanssa etuoikeus selostaa teille, rakkaat kuulijat, koko kolmen tunnin tilaisuus suorana lähetyksenä. Ja sitten mennään suoraan asiaan! Itse illan pääjuontaja, kulttuuriministeri Sampo Terho astuu mikrofonin ääreen. Kuunnellaanpa:"

Lue lisää
18.12.2018 - Mari Eder

Urheilijan joulu - valkeaa unelmaa

Vietämme yleensä joulut perheen kanssa mökillämme, Enon Ahvenisella. Se on minulle aikaa yhdessä perheen kanssa, hyvää ruokaa ja rauhallista aikaa. Ikään kuin kupla, jossa kaikki muu on unohtunut muutamaksi päiväksi. Savusauna ja lautapelejä. Samaan aikaan pimeää ja valkoisena hohtavat hanget.

Lue lisää
18.12.2018 - Daniel Mullings

Danielin lämminhenkinen joulu

Muistan lapsuuden joulujen olleen aina vuoden jännittävintä aikaa, kuten varmasti kaikissa kodeissa ympäri maailmaa. Kanadalainen joulu ei poikkea juurikaan niin sanotusta perinteisestä joulun vietosta, kuten amerikkalaisesta joulusta. Tosin, kanadalainen joulu ei ainakaan vielä ole yhtä kaupallinen juhla, kuin mihin Yhdysvalloissa on opittu. Sanon usein, että kanadalainen joulu vastaa paljolti jenkkien kiitospäivää: syömme paljon erityisesti kalkkunaa ja nautimme ihmisistä ympärillämme.

Lue lisää
5.11.2018 - Kimmo Tolvanen

Ilmastokeskustelu kaipaa ahdistuksen sijaan innostusta

"Jo on maaliman kirjat sekasin", sanottiin ennen vanhaan, kun johonkin poikkeukselliseen sääilmiöön törmättiin. Äkillinen lumikuuro saattoi yllättää kesäkuussa tai lumi sulaa pois joulukuussa. Tässä maailman ajassa olemme kuitenkin ajautuneet tilanteeseen, jossa ei enää puhuta tilapäisistä ilmiöistä. Maapallon lämpötila on noussut puolitoista astetta ja saanut aikaan kaikki ne luonnonilmiöt, joita ilmastotieteilijät ovat ennustaneetkin.

Lue lisää
30.10.2017 - Anne Nyyssönen

Oma salkunhoitaja yrityksen sähkön hankintaan

Suurimmat sähkönkäyttäjät voivat hyödyntää energiayhtiön yksilöityjä ratkaisuja yrityksen sähkönhankintaan. Esimerkiksi sähköä yli 1000 MWh vuodessa käyttävät asiakkaat voivat saada salkunhoitopalvelun ja oman salkunhoitajan paikkakunnasta riippumatta. Mutta mitä yrityksenne hyötyisi salkunhoitopalvelusta? Entä mitä lisäarvoa oma salkunhoitaja toisi juuri sinulle?

Lue lisää
4.9.2018 - Heikki Rantamäki

Hullut Päivät tukkumarkkinoilla

Suomen hinta-alueen spot-sähkön keskihinta on elokuun alkupäiviin mennessä toteutunut tänä vuonna hieman yli 44 euron tasoon megawattitunnilta. Edessä on pikku hiljaa pimenevä ja kylmenevä loppuvuosi, joten koko vuoden keskiarvo voi vielä nousta muutamalla eurolla. Viime vuonna hinta toteutui noin 33 euron tasoon ja sitä edeltävinä vuosina jopa sen alle. Puhutaan yli kolmanneksen hinnannoususta vuodesta 2017 vuoteen 2018. Mistä oikein on kyse?

Lue lisää

Aikaisempia blogejamme: