24.1.2018 - Heikki Rantamäki

Varma sähkön hintaennuste

Mennyt vuosi 2017 oli vihdoinkin myös Suomen osalta vauhdikasta kasvun aikaa. Jo tätä oli odotettukin! Vuoden 2008 finanssikriisistä alkanut taantuma ja alakulo päättyivät lopulta. Huomattava osa maailmasta oli päässyt vauhtiin jo muutama vuosi sitten. Jälkikäteen katsottuna tuntuu siltä, että esimerkiksi Kiinassa ei ihmeemmin huomattu koko taantumaa, mutta Suomen kaltaiset pienet ja ulkomaankaupasta riippuvaiset maat sen kyllä totisesti nahoissaan tunsivat.

Lue lisää
3.1.2018 - Timo J. Hokkanen

Iso muutos tarvitaan ja se tulee, uskoopa ilmastonmuutokseen tai ei

Uutisia seuraavat eivät voi välttyä kuulemasta, että hyönteiset ovat katomassa. Samoin on käymässä linnuille. Kalat on monilta alueilta kalastettu loppuun. Aavikoituminen kiihtyy. Metsät kaadetaan. Saastuneimmissa kaupungeissa on terveellisempää hengittää tupakan filtterin läpi kuin ilman sitä. Pohjoisnapa-alueen jäät häviävät. Niiden ennustetaan katoavan vuoteen 2040 mennessä. Voiko ilmastonmuutoksesta löytää mitään hyvää? Kyllä.

Lue lisää
25.11.2017 - Mari Laukkanen

Energiaa luonnosta ja liikkeestä

On se aika kaudesta, kun tunnelma tiivistyy entisestään. Ampumahiihdon maailman cup kausi on alkanut ja rumba kestää yhdessä olympialaisten kanssa aina maaliskuun loppuun asti. Kisoja on joka viikko kolme, pois lukien harjoitustauot jouluna ja ennen arvokisoja. Siinä välissä sitten harjoitellaan, palautellaan ja tietenkin matkustetaan aina joka viikko uudelle kilpailupaikalle. Kuinka tästä sitten voi selvitä hengissä? Rehellinen vastaus on, ettei sitä varmaan oikein järjissään enää keväällä olekaan, mutta kysymys viimeisillä viikoilla kuuluukin, että "kuka on vähiten väsynyt?"

Lue lisää
10.11.2017 - Lotta Lilja

Leikitäänkö rehellistä kauppiasta?

Lapsena 1980-luvulla rivitaloyhtiössämme asui paljon lapsiperheitä. Leikimme keinupalloa ja kirkonrottaa ja lisäksi keksimme kavereiden kanssa oman, koko pihan lapsia yhdistävän leikin nimeltä rehellinen kauppias. Rehellistä kauppiasta leikittiin lähimetsässä illan hämärässä ja leikki kulki siten, että pihan isot pojat ottivat meitä pikkutyttöjä kiinni ja kyselivät, onko rehellistä kauppiasta näkynyt.

Lue lisää
30.10.2017 - Anne Nyyssönen

Oma salkunhoitaja yrityksen sähkön hankintaan

Suurimmat sähkönkäyttäjät voivat hyödyntää energiayhtiön yksilöityjä ratkaisuja yrityksen sähkönhankintaan. Esimerkiksi sähköä yli 1000 MWh vuodessa käyttävät asiakkaat voivat saada salkunhoitopalvelun ja oman salkunhoitajan paikkakunnasta riippumatta. Mutta mitä yrityksenne hyötyisi salkunhoito-palvelusta? Entä mitä lisäarvoa oma salkunhoitaja toisi juuri sinulle?

Lue lisää
10.10.2017 - Heikki Rantamäki

Kehityskohteena huijausten hionta

On kahdenlaisia yhtiöitä: niitä, jotka kehittävät palveluitaan ja niitä, jotka kehittävät myyntipuheluistaan sellaisen näytelmän, että asiakkaalla ei juurikaan ole mahdollisuuksia selvitä siitä voittajana.

Lue lisää

Aikaisempia blogejamme: