Keinoja energiakulujen hallintaan

Kun etsit keinoja energiankulutuksen ja sen myötä energialaskun kurissa pitämiseen, kannattaa aloittaa sellaisista asioista, joiden vaikutus on suurin.

Seuraavassa esimerkkejä:

1. Valitse juuri Sinun tarpeisiisi sopiva sähkösopimus

Valikoimissamme on kolme erilaista ja erilaiseen tarpeeseen kehitettyä sähkösopimusta. Huoleton ja helppo PKS Oiva, uusiutuviin energialähteisiin perustuva PKS Vihreä ja takuuhintainen PKS Optimi.  Katso lisää.

2. Valitse sopiva mittaustapa

Käytätkö sähköä paljon vai ihan vähän? Painottuuko sähkön käyttö yö- vai päiväajalle? Lämmitätkö sähköllä? Nämä kaikki vaikuttavat siihen, kannattako Sinun valita yksiaikainen vai kaksiaikainen hinnoittelu. Katso lisää.

3. Käytä polttopuuta lämmityksen apuna

Yksi pinokuutiometri  kuivaa polttopuuta vastaa noin tuhatta kilowattituntia muuta lämmitysenergiaa. Kun käytät polttopuuta lämmityksen apuna kovemmalilla pakkasilla, saat kaikkein suurimman hyödyn. Olemme asiakkaidemme polttopuun hankintaa helpottaaksemme kehittäneet suurta suosiota saaneen MottiNetti-polttopuupalvelun.

4. Tehosta lämmitysjärjestelmääsi

Talon lämmittäminen vie pohjoisissa oloissamme energiaa kernaasti. Energian hinnan ennustetaan tulevaisuudessa vain nousevan, joten huonolla hyötysuhteella toimivaa tai muutoin vanhentunutta järjestelmää ei kannata pidemmän päälle käyttää. Ilmalämpöpumpun hankinta on yksinkertainen ja edullinen keino puolittaa lämmitykseen kuluva energiamäärä. Varaavan tulisija hankkiminen tai huonokuntoisen öljylämmityksen vaihtaminen esimerkiksi maalämpöön ovat arvokkaampia investointeja, mutta myös niiden vaikutus energian käyttöön suurin.

5. Hyödynnä pienetkin purot

Pieniltäkin tuntuvista säästötoimista voi lopulta kertyä merkittävä asia. Tutustu kodin sähkönkäytön tehostamisvinkkeihin energianeuvonnan erikoissivuillamme!