Määrätietoisella työllä menestykseen


 

Joensuun Maila on oivallinen esimerkki palloiluseurasta, joka on määrätietoisella ja suunnitelmallisella työllä noussut valtakunnan kärkiseurojen joukkoon. Superpesikseen seura nousi kaudelle 2004 ja ensimmäiset vuodet kuluivat enimmäkseen sarjan häntäpäässä pelin henkeä haistellen.

Joensuun Maila kyllästyi kuitenkin tasapaksuun taapertamiseen ja laati vuonna 2009 toiminnalleen strategian, jonka päämääränä oli nostaa joensuulainen pesäpallo uudelle tasolle vuoteen 2013 mennessä. Sarjasijoitusta oli tavoitteena lehteä viemään vuosi vuodelta päämäärätietoisesti ylöspäin: 2010 kuuden parhaan joukkoon, 2011 viiden ja 2012 neljän. Vuonna 2013 pesäpallokauden päätöstä juhlittaisiin mitalit kaulassa. Tämä oli suunnitelma – ja se myös toteutui. Tästä lähtien mitalitili onkin pysynyt auki vuosi toisensa perään.

Itsestään homma ei kuitenkaan ole käynyt. Tulosten taustalla on ollut osaavia tekijöitä, suunnitelmallista toimintaa, halua kehittyä sekä rohkeaa ja näkemyksellistä asennetta. Seuran urheilumarkkinointipalvelut ovat nyt kärkipäätä koko Suomessa ja luovat hyvän pohjan kehittää myös urheilutoimintaa.