Mitä tuli tehtyä Minttu Mikkonen?

Maaliskuusta lähtien PKS:n asiakkaiden kysymyksiin on vastannut Taitajakisoissakin menetystä saavuttanut palveluneuvoja Minttu Mikkonen. Päätimme selvittää, mistä tämä nuori tulevaisuuden lupaus on oikein tehty.

 

Tervehdys Minttu!
Hei vaan!

Mitäs sitä on tullut tehtyä?
On tullut vastattua puhelimeen, sähköposteihin ja chatteihin. Työskentelen siis PKS:n asiakaspalvelukeskuksessa. Vastaamme muiden palveluneuvojien kanssa asiakkaidemme kysymyksiin ja neuvomme sähköasioissa.

Miten päädyit PKS:lle töihin?
Halusin opintojeni jälkeen tehdä töitä vuoden tai pari ennen mahdollista jatkokoulutusta. Tuttavan vinkistä kuulin avoimesta paikasta PKS:llä. Monipuolinen työ asiakkaiden parissa kiinnosti kovasti, mutta vasta valmistuneena mietin, uskallanko hakea paikkaa. Onneksi hain. Tulin taloon heti kevään ylioppilaskirjoitusten jälkeen.

Sijoituit tänä vuonna Taitaja-kisoissa Asiakaspalvelu ja myynti -sarjassa toiseksi. Mikä oli menestyksesi salaisuus?
Toiseksi sijoittuminen oli monen tekijän summa. Hyvien opettajien ja yritysten valmennuksen lisäksi iloisella asenteella ja heittäytymiskyvyllä pääsee pitkälle. Mielestäni tärkein taito asiakaspalvelussa on ottaa asiakkaan toiveet ja tarpeet huomioon. Kilpailussa arvostetaan myös luovuutta ja yrittäjähenkeä.

Mikä on koulutustaustasi?
Peruskoulun jälkeen suoritin kaksoistutkinnon. Opiskelin siis itselleni yhtä aikaa ammatin sekä ylioppilastutkinnon. Halusin valmistua mahdollisimman nopeasti, joten valmistuin merkonomiksi 2,5 vuodessa, jonka jälkeen työllistyin PKS:lle. Lukion sain purkkiin kolmessa vuodessa.

Hatunnoston arvoinen suoritus. Mikä sinua kiehtoo asiakaspalvelussa ja myynnissä?
On mukavaa, kun voi kokea olevansa avuksi. Jokainen asiakaskontakti on erilainen, eikä koskaan tule kahta samanlaista työpäivää. Kaikkein eniten työssä motivoi asiakkaiden positiivinen palaute.

Minkälaisia tavoitteita sinulla on urallesi?
Nyt pistit pahan, sillä kovin tarkkaa suunnitelmaa en ole urani kannalta tehnyt. Työ Pohjois-Karjalan Sähköllä on tehnyt jatkuvasti kehittyvää energia-alaa tutuksi, josta ennen tiesin varsin vähän. Kuka tietää, vaikka hakeutuisin alan korkeakouluopintoihin joskus.

Mikä on parasta PKS:ssä?
Parasta on mukava työporukka, joka piristää joka päivä. On mukavaa, että työyhteisössä on sekä meitä nuorempia että jo pitkän työuran tehneitä konkareita. Kaikilta voi rohkeasti kysyä neuvoa tarvittaessa.

Miksi kaltaistesi nuorten kannattaisi tulla PKS:lle töihin?
PKS satsaa pitkään ja perusteelliseen perehdytykseen, joten kylmiltään ei tarvitse luureihin hypätä, jos aiempaa kokemusta energia-alasta ei olisi. Lisäksi PKS on luotettava työnantaja, työntekijöistä pidetään huolta.

Haluaisitko lähettää terveisiä nuorille opiskelijoille?
Ehdottomasti. Kannattaa rohkeasti hakea mukaan työelämään ja suorittaa työharjoittelut sekä kesätyöt mallikkaasti. Työkokemuksesta ei ole koskaan haittaa, käytännön asiat oppii parhaiten vain tekemällä. Aktiivisuus palkitaan!