Mitä tuli tehtyä Aino Joutjärvi?

Kun Aino Joutjärvi aloitti PKS Sähkökaupan markkinointitiimissä kesätyöntekijänä, tiimiin tuli aivan uudenlaista energiaa. Auringon helliessä päätimme viedä Ainon jäätelölle ja kysyä, miten työskentely PKS:llä on oikein maistunut.

Moikka Aino!
Moi!

Mitäs on tullut tehtyä?
Jäätelönsyönnin ohella on tullut tehtyä kesätöitä PKS Sähkökaupan markkinoinnin parissa.

Miksi päätit hakea PKS:lle kesätöihin?
Alkujaan en itseasiassa hakenut juuri tähän tehtävään. Huomasin työpaikkailmoituksen, jossa haettiin PKS Sähkönsiirrolle viestintäharjoittelijaa kesälle. Tehtävä kuulosti todella mielenkiintoiselta, joten hakemusta aloin näpyttelemään saman tien. Kävin haastatteluissa ja pääsin rekryprosessin loppusuoralle, mutta viestintäharjoittelijan tehtävään en tullut valituksi. Asiasta ilmoittaessa minulta kuitenkin kysyttiin, kiinnostaisiko minua samankaltainen tehtävä PKS Sähkökaupan markkinoinnin puolella. Vastasin heti myöntävästi, ja vielä yhden haastattelun jälkeen tulin valituksi kyseiseen tehtävään.

No mutta mahtavaa, että markkinointi nappasi sinut! Millaisia työtehtäviä kesätyöhösi kuuluu?
Monipuolisesti kaikenlaista on tullut tehtyä. Olen tehnyt sosiaalisen median päivityksiä, kirjoitellut erilaisia tekstejä, valokuvannut, kikkaillut nettisivujen kanssa, tutustunut syvemmin markkinoinnin maailmaan ja esim. hakukoneoptimointiin, sekä paljon muuta.

Mikä on ollut siisteintä, jota olet päässyt kesätöiden aikana tekemään?
Tätä meneillään olevaa Priima-kampanjaa ja sen syntymistä on ollut mielenkiintoista seurata ja olla mukana. On päässyt näkemään, mitä sellaisen taustalla oikein tapahtuu.

Priima-kampanja on kyllä hieno. Mitä sinä muuten opiskelet?
Opiskelen kauppatieteitä Jyväskylän yliopistossa. Pääaineeni on viestinnän johtaminen, ja sivuaineina opiskelen markkinointia sekä henkilöstöjohtamista. Syksyllä alkaa kolmas opiskeluvuoteni, eli silloin olisi edessä kandin kirjoittaminen.

Vakuuttava opintokokonaisuus. Onko opinnoissa opitut asiat olleet hyödyksi?
Joo, niistä on ollut kyllä paljon hyötyä. On ollut hienoa päästä hyödyntämään oppimaani ihan käytännössä. Myös tämä kesätyö on opettanut paljon, ja saankin tästä hyviä oppeja sekä opintoihini että työelämään.

Erinomaista. Tiedätkö jo, mikä sinusta tulee isona?
Tämä on ennen ollut vaikea kysymys, mutta nyt tiedän, että viestinnän ja markkinoinnin parissa haluan työskennellä. Niissä tehtävissä pääsen tekemään asioita, joista aidosti innostun ja joiden parissa aika vain hurahtaa. Ehkä minusta tulee siis isona markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija, tai jollain muulla hienolla tittelillä varusteltu osaaja.

Tittelillä on väliä. Oletko muuten viihtynyt PKS:llä?
Olen viihtynyt kyllä todella hyvin! On ollut monipuolisesti erilaisia hommia, ja olen päässyt tekemään itseäni aidosti kiinnostavia asioita. Työpaikalla on hyvä tekemisen meininki, mutta liian vakavaa ei ole. Yksinkään ei tarvitse jäädä, vaan aina voi nykäistä jotakuta hihasta ja kysyä apua. Täällä näkyykin monia hyviä asioita, joita toivoisi löytyvän kaikilta työpaikoilta.

Ja mikä PKS:ssä on mielestäsi parasta?
Tähän on kyllä vastattava ihmiset. Erityisesti tässä Sähkökaupan puolella on aivan loistavaa porukkaa, joiden kanssa niin työnteko, kahvittelut kuin lounastauotkin sujuvat rattoisasti. Ja kakkukahvejakin on ollut moneen otteeseen, joten mikäs olisikaan parempaa!

Siitä vähän terveisiä lomailijoille. Mikä energia-alassa on sinusta kiehtovaa?
Tällä alalla on kovaa kilpailua ja kaikki myyvät kuitenkin loppujen lopuksi samaa sähköä. Markkinoinnissa ja viestinnässä onkin osattava erottautua joukosta.

Tärkein kysymys viimeiseksi. Mikä on sinun lempijäätelösi?
Nyt on kyllä myös vaikein kysymys. Tämä minttusuklaakin on hurjan hyvää, mutta jos yksi pitäisi valita, niin kyllä voiton vie mangomeloni.