Mökkisähkö

Jokainen on sähköistetyn mökin arvoinen

Saavut mökin pihaan ja olosi rauhoittuu heti. Hengitys tasaantuu, olkapäät laskeutuvat ja suu rentoutuu arjen huolien kaikotessa mielestäsi. Astut mökkiin ja myhäilet tyytyväisenä. Enää ei tarvitse tiskata pimeässä, pyykätä käsin, kuunnella aggregaatin hurinaa tai siemailla kädenlämpöistä olutta. Sillä sinä päätit, että perheesi jos joku on sähköistetyn mökin arvoinen.

Sähköistä mökkisi ja ota vähän rennommin.

Näin helposti mökki sähköistyy

Liitä mökki sähköverkkoon liittymissopimuksella verkkoyhtiön kanssa.

Sähköurakoitsijasi vetää sähköt liittymispisteestä tontin läpi mökkiisi.

Valitse sopivin sähkösopimus ja nauti uudesta mökkielämästä

Sähköistetty mökkielämä on ihan nurkan takana

Sähköistä mökkisi ja ota vähän rennommin

Eihän sitä käy kiertäminen. Mökin sähköistäminen on iso investointi. Kaikkia asioita elämässä ei kuitenkaan mitata rahassa. Voit lisätä arkeen pieniä tai isoja mukavuuksia, kuten sähköruohonleikkurin, pyykinpesukoneen tai auton latauspisteen. Sen jälkeen voit unohtaa mökin iänikuiset työleirit ja keskittyä rentoon elämään. Esimerkiksi saunomisen päätteeksi voitte siirtyä tunnelmallisesti valaistulle terassille ja siemailla jääpaloin varusteltuja kylmiä juomia. Mitattiin ulkona sitten helle- tai pakkasennätyksiä, mökillä voidaan viettää siestaa tai joulua aina optimaalisissa olosuhteissa. Ja onhan se kivaa, kun sesongin parhainta kirjaa ei tarvitse lukea taskulampun valossa.

Mökin sähköliittymä maksaa keskimäärin noin 6 000 €

Mökin sähköistäminen koostuu kolmesta vaiheesta, joista ensimmäinen on mökin liittäminen sähköverkkoon. Mökin sähköliittymä hankitaan paikalliselta verkkoyhtiöltä, kuten meiltä PKS Sähkönsiirrolta. Mökkeilijänä maksat meille sopimamme liittymismaksun, jonka puitteissa teemme kaikki tarvittavat työt, kuten kaapeliasennukset ja verkkovahvistukset tonttisi rajan läheisyyteen tulevaan liittymispisteeseen asti. Liittymispisteen jälkeen sähköjen vetämisestä mökin sisätiloihin vastaa oma sähköurakoitsijasi. Mikäli sähkönkäyttösi muuttuu tulevaisuudessa, voit myöhemmin suurentaa liittymääsi tarpeesi mukaisesti.

Paljonko sähköliittymä sinun mökillesi maksaisi?

kokeile

Sähköverkkoon liittyminen vie keskimäärin noin kaksi kuukautta

Mökin sijainti on liittymissopimuksen keskeinen tekijä. Mitä kauempana olemassa olevaa verkkoa mökkisi sijaitsee, sitä enemmän liittyminen vie aikaa ja sitä enemmän se myöskin maksaa. Ensimmäisen yhteydenoton jälkeen, teemme mökkisi sijainnin perusteella mitoitussuunnitelman rakennettavan sähköverkon määrästä. Seuraavaksi maastosuunnittelijamme käy tontilla kanssasi läpi, minne liittymispiste sijoitetaan ja mitä kautta uusi verkko sinne tuodaan. Maastosuunnittelija neuvottelee puolestasi tarvittavat luvat maanomistajilta, minkä jälkeen verkko voidaan rakentaa.

Olemme koonneet tähän sinulle vastauksia yleisimpiin kysymyksiin mökin sähköistämisestä.

Sähkön siirrossa asiakas maksaa jatkuvasta sähkönkäyttömahdollisuudesta. Mökkitien voi jättää talvella auraamatta, jos mökillä ei käy, mutta laki velvoittaa verkkoyhtiön pitämään sähköverkon jokaisen asiakkaan kohdalla käyttövalmiina ja turvallisena joka hetki, tarvitsivat asiakkaat sähköä tai eivät. Laki myös edellyttää, että samankokoisen sähköliittymän siirtomaksu on oltava tasapuolinen kaikkia kohtaa riippumatta siitä, missä asiakas asuu ja kuinka paljon sähköä käyttää. Tällä Suomen valtio haluaa luoda kaikille kansalaisille tasavertaisemmat mahdollisuudet asua siellä missä koti tai työpaikka on.

Ota yhteyttä sähköistyspalveluumme, kun olet suunnittelemassa olemassa olevan kiinteistön sähköistämistä tai uuden rakentamista. Voit asioida myös netissä sähköisessä liittymäpalvelussamme, jossa etsit sivulle avautuvasta kartasta sähköistettävän kohteesi, merkitset hiirellä liittymän paikan ja saat hintatiedon näytölle. Voit tehdä lopullisen tilauksen suoraan sähköisesti tai tilata liittymästä tarkemman kirjallisen tarjouksen.

Voit seurata palvelusta myös liittymäsi rakennustyön valmistumista. Jos jätät liittymän hankinnan kuitenkin vielä harkintaan, kaikki dokumentit säilyvät kätevästi myöhempää tarvetta varten. Liittymäpalveluun pääset kirjautumalla oma.pks.fi-asiointipalveluun.
Sähköliittymän tilauksessa on hyvä olla liikkeellä ajoissa, sillä varsinkin haja-asutusalueella saattavat johtojen sijoituslupa-asiat viedä runsaasti aikaa.

Sähköistyspalvelumme asiantuntijat löydät tarvittaessa numerosta 013 2663 200 maanantaista perjantaihin kello 9-16 tai sähköpostista sahkoistys@pks.fi. Saat sähköistysprojektiisi ammattitaitoisen yhteyshenkilön, joka palvelee Sinua koko projektisi ajan kaikissa talosi sähköistämiseen liittyvissä asioissa.

Asumisen tulevatkin tarpeet huomioiva sähkösuunnitelma tuottaa asukkaille hyötyä ja iloa kymmeniksi vuosiksi. Hyvä sähkösuunnitelma takaa urakkatarjousten vertailukelpoisuuden ja sähkösuunnittelija osaa sen perusteella mitoittaa talosi pääsulakkeen koon oikein. Vapaa-ajan asuntojen ja muiden pienkohteiden kohdalla hyvä sähkösuunnitelma maksimoi sähköstä saatavan hyödyn ja varmistaa myöhemmän laajennettavuuden. Hyvä sähkösuunnitelma nopeuttaa myös sähköliittymän hankintaa.

Tarvitset sähköliittymän, jotta voit liittää kiinteistösi PKS Sähkönsiirto Oy:n sähköverkkoon. Liittymän toimittamiseksi tarvitset liittymissopimuksen, jolla sovitaan liittämisen yksityiskohdista, kuten pääsulakkeen koosta, toimitusajasta, liittymispisteen paikasta ja liittymismaksusta. Voit myöhemmin suurentaa liittymää sähkön tarpeen kasvaessa tai irtisanoa liittymän, jos sähkön tarvetta ei enää ole. Tällöin liittymismaksu palautetaan takaisin purkukustannusten vähentämisen jälkeen.

Omakotitalon tai kesämökin sähköasennuksia ei tarvitse tarkastuttaa erikseen, vaan sähköurakoisija tekee asennustöilleen työhön kuuluvana oman työn käyttöönottotarkastuksen. Näin varmistetaan, että asennustyö on käyttöön otettaessa ja toiselle luovutettaessa turvallinen ja samalla määräysten edellyttämässä kunnossa. Ennen koko urakkasumman maksamista onkin hyvä vaatia urakoitsijalta paitsi tarkastusdokumentit, myös opastus lämmitysjärjestelmän ja muiden urakkaan kuuluneiden sähkölaitteiden käyttöön.

Liittymissopimus koskee vain kiinteistön liittämistä sähköverkkoon. Lisäksi tarvitset verkkopalvelusopimuksen, jolla sovitaan sähkön siirrosta käyttöpaikkaasi ja sähkönmyyntisopimuksen, jolla sovitaan sähköenergian ostamisesta.

Paikallinen jakeluverkonhaltija vastaa aina oman alueensa sähkönsiirrosta, eikä verkkopalvelua voi näin ollen kilpailuttaa tai ostaa toiselta yhtiöltä. Sillä turvataan asiakkaiden tasapuolinen hinnoittelu verkkoyhtiön alueella. Siirtohintojen kohtuullisuutta valvoo Energiavirasto.

Liittymispiste on liittyjän ja PKS Sähkönsiirron jakeluverkon sähkölaitteistojen välinen omistusraja. Jakeluverkossa, erityisesti pienjänniteliittymissä, liittymispiste määritellään lähtökohtaisesti tontin rajalle tai suuren kiinteistön tai alueen ollessa kyseessä sähköistettävän kohteen välittömään läheisyyteen.

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää mökistäsi

Jokainen mökkeilijä on erilainen. Tärkeintä onkin, että mökkeilet juuri niin kuin itse haluat. Mutta jos innostuit mökin liittämisestä sähköverkkoon, ota meihin yhteyttä alla olevalla lomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavan arkipäivän loppuun mennessä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Voit myös soittaa asiakaspalveluumme

Sähköliittymät: 013 2663 200 (pvm/mpm*)
ma-pe klo 8-16

Energian moniosaaja sinun palveluksessasi

Reilu ja asiakkaiden arvostama kumppani

Olemme läpinäkyviä niin hinnoittelussa kuin toiminnassamme.  Arvoihimme kuuluvat kestävä kehitys ja ekologisuus.  Ajattelemme sinun etuasi.

Neuvomme ja opastamme verkossa, kasvokkain ja puhelimessa.

Tutustu meihin

Älykkäät työkalut käyttöösi

Tarjoamme sinulle parhaat työkalut kulutuksen seurantaan ja kustannusten kurissa pitämiseen.

Pystyt hoitamaan asioita silloin kuin se sinulle sopii. Vaikka omalta kotisohvaltasi.

OmaPKS -palvelu

Kaikki energiasta sinun eduksesi

Autamme sinua kaikin tavoin, jotta pystyisit hyödyntämään energiaa juuri sinulle sopivalla tavalla.

Tarjoamme sinulle tietoa ja palveluja kaikkeen energiankäyttöön, oli kyse sitten uuden tai vanhan kohteen sähköistämisestä, energiankulutuksesta tai vaikkapa polttopuiden hyödyntämisestä.

Tutustu palveluihimme