Sähköhyvitys päättyneille sopimuksille

Sähköhyvitys päättyneille sopimuksille

Sähköhyvitys päättyneille sopimuksille

Maaliskuun alussa astui voimaan laki takautuvasti maksettavista sähköhyvityksistä ja olet oikeutettu saamaan hyvitystä 1.11.2022 – 31.1.2023 väliseltä ajalta niiltä kuukausilta, jotka olit PKS:n asiakkaana. Tarvitsemme nyt sähköhyvityksen maksamista varten tilinumerosi. Varmistaaksemme hyvityksen kohdentumisen oikealle henkilölle, tarvitsemme sinulta tilinumeron lisäksi muutamat tunnistetiedot.

Käytämme antamiasi tietoja vain sähköhyvityksen maksamiseen. Ilmoitathan tilinumerosi viimeistään 17.4.2023. Maksamme sähköhyvityksen tilillesi huhtikuun aikana.

Sähköhyvityksen saat näillä perusteilla

1) Kokonaislaskutushintasi oli 1.11.2022 – 31.1.2023 välisenä aikana kuukausikohtaisesti yli 10 snt/kWh tai sähkötuotteesi oli pörssihintaan perustuva Priima tai Priimaplus. Kokonaislaskutushintaan sisältyy sähköenergian hinta, arvonlisävero, kuukausimaksu sekä mahdollinen sähkön alkuperämaksu.

2) Sähköenergialaskusi loppusumma oli yli 90 €/kuukausi (omavastuuosuus).

3) Maksimihyvitys on 700 €/kuukausi.

4) Omavastuu ja maksimihyvitys pienenevät, jos sopimuksesi on ollut voimassa vain osan kuukautta. Esimerkiksi puolen kuukauden pituiselle sopimuksella omavastuu on 45 € ja maksimihyvitys 350 €.

5) Alle 5 € kuukausittaisia hyvityksiä ei makseta.

Hyvityksen määrä lasketaan näin

1. maksuerä on puolet 90 € omavastuun ylittävästä osasta marraskuun sekä joulukuun sähkölaskuista.

2. maksuerä on puolet 90 € omavastuun ylittävästä osasta tammikuun sähkölaskua. Tammikuun hyvitys kerrotaan kahdella, jolloin asiakas saa hyvitystä kaikkiaan neljän kuukauden ajalta.

• Kumpikin erä maksetaan yhdellä kertaa PKS:n asiakkuuden ajalta.

• Sähköhyvitys on verovapaata tuloa, eikä se vaikuta muiden valtion etuuksien tai tukien myöntämiseen.

• Lisätietoja sähköhyvityksestä saat nettisivuiltamme: https://www.pks.fi/sahkohyvitys/