Asiakaspalvelu

Asioi kätevästi OmaPKS asiointipalvelussamme.

Puh. 013 2663 100 (pvm/mpm*)
ma-to klo 8-17, pe klo 9-17
Ota yhteyttä

Henkilökohtainen puhelinasiointiaika
Ti-to klo 17-18
Varaa aika tästä

PKS Kauppa
Kauppakeskus IsoMyy
Torikatu 25, 80100 Joensuu
ma-pe klo  9-17

Yritysasiakaspalvelu
Puh. 013 2663 700 (pvm/mpm*)
ma-pe klo  9-16
yritysasiakaspalvelu@pks.fi

 

Maksuneuvonta

Palvelun hoitaa Ropo Capital
Puh. 09 2315 0442
ma-pe klo 8-20, la klo 10-15
ropo-online.fi

Sähkön myynti

Puh. 013 2663 100 (pvm/mpm*)
Ota yhteyttä

Sähköliittymät ja

sähköhäiriöilmoitukset

Verkkopalveluun liittyviä asioita hoitaa PKS Sähkönsiirto Oy

Konsernin laskutusosoitteet

 

*) pvm = paikallisverkkomaksu, mpm = matkapuhelinmaksu

Lisätietoa sähkölaskuista ja maksamisesta

Kun lasku on erääntynyt, eikä laskusta ole tullut vielä maksuhuomautusta, laskun voi maksaa sen alkuperäisillä maksutiedoilla. Jos lasku maksetaan eräpäivän jälkeen, seuraavalla laskulla laskutetaan korkolain mukainen viivästyskorko ja huomautusmaksu. Maksuhuomautuksen jälkeen maksumenettelyistä voi sopia laskutuspalveluamme hoitavan Ropo Capital Oy:n kanssa, jonka yhteystiedot löytyvät maksuhuomautuksesta.

Yhteistyökumppanimme Ropo Capital Oy hoitaa maksuaikoihin liittyvät asiat.

Voit ottaa yhteyttä Ropo Capitaliin, puh. 09 2315 0442 ennen laskun eräpäivää sopiaksesi maksuajasta. Maksuaikaa saat, jos sinulla ei ole muita erääntyneitä laskuja. Voimme jakaa laskun tarvittaessa jopa neljään maksuerään, josta ensimmäinen erääntyy laskun alkuperäisenä eräpäivänä. Maksuajasta peritään korkolain mukainen viivästyskorko. Voit hoitaa laskun maksamisen viivästymiseen liittyviä asioita myös Ropon online-palvelussa. Lisätietoa laskuista ja maksamisesta löydät täältä.

Kyllä, voit valita 4, 6 tai 12 laskua vuodessa. Ilmoita mahdollisesta muutoksesta meille oheisella lomakkeella.

Jos haluat vain laskut toiseen osoitteeseen, ilmoita meille siitä tällä lomakkeella.

Yhteystietojasi voit pävittää OmaPKS-asiointipalvelussa tai oheisella lomakkeella.

Jos olet muuttamassa, niin tee muuttoilmoitus kirjautumalla OmaPKS-asiointipalveluumme oma.pks.fi.

Maksutavaksi voit valita e-laskun, verkkolaskun (yritykset), paperilaskun postitse, laskun sähköpostiisi tai suoramaksun. Valitsemalla e-laskun tai verkkolaskun laskusi tulevat sähköisesti omaan verkkopankkiisi.

Jos et käytä verkkopankkia, voit tehdä suoramaksupalvelusopimuksen omassa pankissasi. Sähkölasku veloitetaan automaattisesti tililtäsi eräpäivänä ja saat lisäksi paperilaskun tarkasteltavaksi kotiisi ennen eräpäivää.

Sähkön kokonaishintasi muodostuu sähköenergiasta, verkkopalveluista ja veroista. Jokainen osa vie kuluista noin kolmanneksen. Sähkönsiirrosta ja sähköenergiasta veloitetaan kiinteä kuukausimaksu (euroa/kk) ja käyttämäsi energian mukaan määräytyvä kulutusmaksu (snt/kWh).

Sähköstä maksetaan sähköveroa, jonka verkkoyhtiö laskuttaa sähkön siirtohinnan yhteydessä ja välittää edelleen valtiolle.

Arvonlisäveroa, 24 %, peritään sähköenergiasta, sähkön siirrosta, sähköverosta ja huoltovarmuusmaksusta välitettäväksi valtiolle.

Sähkön ostaminen

Sopimuksen voi tehdä, kun määräaikainen sopimus on vielä kesken. Sähkön toimitus uudella sopimuksella alkaa kuitenkin vasta määräaikaisen sopimuksen päätyttyä. Priima-sopimuksessa pääset halutessasi tekemään hintakiinnityksiä tulevaisuuteen välittömästi sopimuksen tekemisen jälkeen, vaikka edellisen sopimuksen takuuhintainen kausi olisikin vielä kesken.

Myyjän vaihtaminen on helppoa – voit tehdä sopimuksen itse Teesopimus-palvelussamme tai soittamalla asiakaspalveluumme. Hoidamme kaikki vaihtoon liittyvät asiat puolestasi. Voit tehdä sopimuksen kanssamme, vaikka sinulla olisikin määräaikainen sopimus toisen myyjän kanssa vielä kesken. Uusi sopimus alkaa tällöin heti entisen sopimuksesi päättymisen jälkeen.

Sinun ei tarvitse itse irtisanoa nykyistä sopimusta. Me ilmoitamme vanhalle myyjälle myyjänvaihdosta puolestasi. Myyjänvaihtoaika on 14 vuorokautta mikäli sinun nykyinen sopimus on toistaiseksi voimassa oleva.

Sopimusvaihtoehtojemme hintoja ei kannata suoraan verrata toisiinsa, sillä niiden hinnat päivittyvät hyvin eri tahtiin. Ensiksi kannattaakin miettiä, kuinka aktiivisesti haluat sähkön hintaa seurata. Nyrkkisääntönä voisi pitää, että mitä nopeammin hinta seuraa sähköpörssin tuntihintoja, sitä edullisemmaksi sähkön ostaminen varsinkin pitkässä juoksussa tulee. Mitä pidemmälle ajalle sähkön hinnan haluat sitoa, sitä enemmän hinnoissa on mukana markkinoiden hinnoittelemaa hintamuutosriskiä. Priima -sopimuksessa sähkön hinnan kiinnittämisellä voit vakauttaa sähkön hintasi haluamallesi tasolle.

Valikoimassamme on neljä erilaista sähkösopimusta sen mukaan, millaista palvelua eniten arvostat. Kaikki sähkösopimuksemme perustuvat sähkön tukkumarkkinoiden hintatasoon ja pysyvät näin aina mahdollisimman kilpailukyisinä. Suurimmat erot tuotteiden välillä ovatkin siinä, kuinka usein niiden hinnat päivittyvät.

Priima-asiakkaana voit ostaa sähköä pörssin tuntihinnalla ja tehdä halutessasi hintakiinnityksiä haluamillesi ajanjaksoille jopa kahdeksi vuodeksi tulevaisuuteen. Voit valita sähkön tuotantomuodoksi myös tuuli- tai vesivoiman.
Toistaiseksi voimassa olevien Oiva- sopimusten sähkön hinta päivittyy neljä kertaa vuodessa sähkön tukkumarkkinoiden mukaan. Optimi-asiakkaana voit ostaa sähköä kuukausittain päivittyvällä hinnalla tai valita kiinteähintaisen sopimusjakson kahdeksi vuodeksi eteenpäin.

Kaikki saatavilla olevat sähkösopimukset löydät täältä.

Pörssisähkö on Pohjoismaisessa Nord Pool -sähköpörssissä tunneittain hinnoiteltua sähköä, jota myös yksityisasiakkaat voivat ostaa. Nord Pool on pohjoismaissa toimiva sähköpörssi, jonne sähkön tuottajat tarjoavat omaa tuotantoaan myyntiin ja sähkön ostajat kokoontuvat ostamaan sähköä. Sähköpörssi toimii samalla periaatteella kuin muutkin raaka-ainepörssit eli kaupankäynnin kohteena olevan sähköenergian hinta muodostuu puhtaasti kysynnän ja tarjonnan mukaan. PKS kehittämä pörssisähkötuote on nimeltään Priima. Lisätietoa pörssisähköstä löydät täältä.

Saat meiltä sopimusvahvistuksen pian sopimuksen tekemisen jälkeen. Siinä vahvistetaan sopimuksen yksityiskohdat, kuten sopimuksesi voimaantuloaika.

Olen muuttamassa

Tee sähkösopimus heti kun tiedät muuttopäivän tai viimeistään 2 viikkoa ennen muuttoasi. Näin sähköntoimitus ei pääse katkeamaan välillä. Toivomme ilmoitusta 2 viikkoa etukäteen mutta tarvittaessa sopimuksen saa alkamaan jopa samana päivänä. Huomioi, että sopimusta ei voi takautuvasti menneelle päivämäärälle, joten on hyvä olla liikkeellä ajoissa.

Nykyisenä asiakkaana voit ilmoittaa muutostasi meille OmaPKS-asiointipalvelussa ja tehdä samalla uuden sähkösopimuksen.

Uusi asiakas voi kätevästi tehdä sähkösopimuksen Teesopimus -palvelussa.

Muuttaessa kannattaa irtisanoa vanhan asunnon sähkösopimus, sillä muuten voit joutua maksamaan uuden asukkaan sähkönkäytöstä. Voit irtisanoa vanhan sopimuksesi samalla, kun teet sopimuksen uuteen osoitteeseesi. Nämä teet kätevästi OmaPKS-asiointipalvelussa.

Sopimuksen tekeminen onnistuu näppärästi nettisivuillamme pks.fi/teesopimus. Huolehdimme puolestasi uuteen kotiisi myös verkkopalvelusopimuksen.

Voit jatkaa uudessa osoitteessasi sähkösopimustasi takuuhintaisen sopimuskauden loppuun asti tai voit tehdä halutessasi uuden sähkösopimuksen.

Olen myymässä / ostamassa kiinteistöä

Sähköliittymä ei siirry automaattisesti uudelle omistajalle. Asiasta on sovittava myyjän ja ostajan kesken ja sähköliittymän siirto on mainittava erikseen kauppakirjassa. Siirron voi tehdä myös Liittymän omistajan vaihto -lomakkeella.

Kun myyt kiinteistösi, muista samalla päättää myös siihen liittyvät sähkönsiirto- ja myyntisopimuksesi. Kun ostat kiinteistön, muista tehdä myös sähkönsiirto- ja sähkönmyyntisopimus hyvissä ajoin ennen muuttoa.

Olen rakentamassa

Uudisrakentajana tarvitset liittymissopimuksen, jolla kiinteistösi liitetään sähköverkkoon, verkkopalvelusopimuksen, jolla sovitaan liittämisen yksityiskohdista, kuten pääsulakkeen koosta, toimitusajasta, liittymispisteen paikasta ja liittymismaksusta. Liittymis- ja verkkopalvelusopimukset tehdään aina sen sähkönjakeluverkon haltijan kanssa, jonka alueella tuleva rakennus sijaitsee, esimerkiksi PKS Sähkönsiirron kanssa.

Tämän lisäksi tarvitset vielä sähkönmyyntisopimuksen, jolla sovitaan sähköenergian ostamisesta sähkönmyyjän, kuten Pohjois-Karjalan Sähkön kanssa.

Ota yhteyttä sähköistyspalveluumme, kun olet suunnittelemassa olemassa olevan kiinteistön sähköistämistä tai uuden rakentamista. Voit asioida myös netissä sähköisessä liittymäpalvelussamme, jossa etsit sivulle avautuvasta kartasta sähköistettävän kohteesi, merkitset hiirellä liittymän paikan ja saat hintatiedon näytölle. Voit tehdä lopullisen tilauksen suoraan sähköisesti tai tilata liittymästä tarkemman kirjallisen tarjouksen.

Voit seurata palvelusta myös liittymäsi rakennustyön valmistumista. Jos jätät liittymän hankinnan kuitenkin vielä harkintaan, kaikki dokumentit säilyvät kätevästi myöhempää tarvetta varten. Liittymäpalveluun pääset kirjautumalla oma.pks.fi-asiointipalveluun.

Sähköliittymän tilauksessa on hyvä olla liikkeellä ajoissa, sillä varsinkin haja-asutusalueella saattavat johtojen sijoituslupa-asiat viedä runsaasti aikaa.

Sähköistyspalvelumme asiantuntijat löydät tarvittaessa numerosta 013 2663 200 maanantaista perjantaihin kello 9-16 tai sähköpostista sahkoistys@pks.fi. Saat sähköistysprojektiisi ammattitaitoisen yhteyshenkilön, joka palvelee Sinua koko projektisi ajan kaikissa talosi sähköistämiseen liittyvissä asioissa.

Liittymissopimus koskee vain kiinteistön liittämistä sähköverkkoon. Lisäksi tarvitset verkkopalvelusopimuksen, jolla sovitaan sähkön siirrosta käyttöpaikkaasi ja sähkönmyyntisopimuksen, jolla sovitaan sähköenergian ostamisesta.

Asumisen tulevatkin tarpeet huomioiva sähkösuunnitelma tuottaa asukkaille hyötyä ja iloa kymmeniksi vuosiksi. Hyvä sähkösuunnitelma takaa urakkatarjousten vertailukelpoisuuden ja sähkösuunnittelija osaa sen perusteella mitoittaa talosi pääsulakkeen koon oikein. Vapaa-ajan asuntojen ja muiden pienkohteiden kohdalla hyvä sähkösuunnitelma maksimoi sähköstä saatavan hyödyn ja varmistaa myöhemmän laajennettavuuden. Hyvä sähkösuunnitelma nopeuttaa myös sähköliittymän hankintaa.

Jos rakennat omakotitaloa, voit tilata rakentamisaikaista sähköä varten VuokraVirtanen-työmaasähköpaketin, jonka toimitusajankohdan voit sopia liittymissopimuksen teon yhteydessä tai myöhemmin.

Jos taas rakennat kesäasuntoa, saatat päästä helpoimmalla, kun tilaat jo liittymissopimuksen teon yhteydessä MökkiVirtasen, joka on valmiiksi varustettu tarvittavin pistorasioin. MökkiVirtanen on täydellinen palvelupaketti, joka sisältää keskuksen, lisätarvikkeet ja asennustyöt. Mittauskeskus on asentamisen jälkeen heti käytettävissä ja palvelee sen jälkeen kesäasunnon mittauskeskuksena.

Mittauskeskuksen voit hankkia myös sähköurakoitsijalta, jolloin sähköurakoitsija vastaa asennustöistä liittämiskohdasta eteenpäin.

Omakotitalon tai kesämökin sähköasennuksia ei tarvitse tarkastuttaa erikseen, vaan sähköurakoisija tekee asennustöilleen työhön kuuluvana oman työn käyttöönottotarkastuksen. Näin varmistetaan, että asennustyö on käyttöön otettaessa ja toiselle luovutettaessa turvallinen ja samalla määräysten edellyttämässä kunnossa. Ennen koko urakkasumman maksamista onkin hyvä vaatia urakoitsijalta paitsi tarkastusdokumentit, myös opastus lämmitysjärjestelmän ja muiden urakkaan kuuluneiden sähkölaitteiden käyttöön.

Apua energiakustannusten hallintaan

Sähkölaskun suuruuteen vaikuttaa kolme asiaa: kuinka paljon sähköä käytät, tuotatko energiaa itse ja millä hinnalla sähköä ostat.

Energian käyttöä voit pienentää esimerkiksi käyttämällä eri huonetiloissa tarkoituksenmukaisia lämpötiloja, valitsemalla vähän energiaa käyttäviä laitteita vanhojen tilalle ja tarkkailemalla omia käyttötottumuksiasi. Sähkön käytön määrään vaikutat parhaiten, kun keskityt ensiksi suurimpiin kulutuskohteisiin, joita esimerkiksi omakotitalossa ovat lämmitys, ilmanvaihto ja käyttöveden lämmitys.

Ostoenergian määrää voit pienentää tuottamalla sähköä tai lämpöä itse. Yleisimpiä keinoja ovat polttopuun käyttö ja ilmalämpöpumpun hankinta. Myös aurinkopaneelit tekevät tuloaan kotitalouksiin. Lisälaitteet maksavat aina riihikuivaa rahaa, joten niiden kannattavuus kannattaa aina harkita tapauskohtaisesti.

Energiakustannuksiin voi vaikuttaa myös ostamalla sähköä halvemmalla esimerkiksi siirtymällä tuntihinnoiteltuun pörssisähköön (Priima). Pörssisähköä ostava voi saada lisäsäästöjä siirtämällä sähkön käyttöään pörssisähkön hintakuoppiin ja välttämällä sähkön käyttöä hintapiikkien aikana. Tähän hommaan on järkevintä käyttää energianhallinta-automatiikkaa, joka seuraa lämmitystarvetta ja sähkön hintaa ja käyttää sähköä juuri edullisimpaan aikaan.

Näin pääset alkuun:

1. Perehdy omaan energian käyttöösi kirjautumalla OmaPKS-asiointipalveluun. Sieltä löytyy suosittu Omawatti-osio, josta voit tarkastella omaa sähkön käyttöäsi ja verrata sitä muihin vastaaviin talouksiin.
2. Laske sivuiltamme löytyvällä energialaskurilla, mihin kaikkeen sähköä kuluu omassa talossasi
3. Katso, kuinka mitkä ovat suurimmat kulutuskohdat, joihin kannattaa vaikuttaa ja katso parhaat vaikutuskeinot. Hyödyllisiä vinkkejä saat jatkuvasti päivittyviltä energianeuvonnan erikoissivuiltamme!
4. Toteuta toimenpiteet ja seuraa muutoksia Omawatista.

Voit vaikuttaa hyvinkin merkittävästi. Ensimmäiseksi sinun täytyy vain päättää, minkä tyyppisen sähkösopimuksen haluat. Haluatko mahdollisimman yksinkertaisen ja helppohoitoisen sähkösopimuksen, jossa hinta päivittyy vuosineljänneksittäin markkinahintatason mukaan (Oiva), vai haluatko mahdollisuuden varmistaa kiinteän hinnan sähkölle pidemmälle eteenpäin (Optimi). Viime aikoina on myös pörssihintaisten sopimusten suosio noussut selvästi ja siihen tarjoaa Priima markkinoiden edistyksellisimmän vaihtoehdon.

Omaa energiankäyttöäsi voit seurata kätevästi kirjautumalla OmaPKS-asiointipalveluumme, jonka Omawatti-osiosta näet sähkönkäyttösi tunti-, kuukausi- ja vuositasolla ja voit vertailla eri vuosia ja kuukausia keskenään. Ulkolämpötilakäyrästä näet, kuinka lämpötilan muuttuminen vaikuttaa sähkönkäyttöön. Jos olet Priima-asiakas, voit seurata omaa sähkönkäyttöäsi ja energiakustannuksia lähes reaaliajassa myös Priima Live -palvelusta.

Hyvän näppituntuman oman kodin sähkönkäyttöön verrattuna muihin vastaaviin talouksiin saat syöttämällä omat tietosi Kodin energialaskuriin. Laskuri näyttää tietojen syöttämisen jälkeen selkeät vertailuluvut ja antaa käytännön ohjeita kulutuksen pienentämiseen.

⌵ Aurinkosähkö

Pohjoisesta sijainnistamme huolimatta aurinkosähköä saadaan Suomessa vuodessa hurja määrä, noin tuhat kilowattituntia vuodessa yhtä neliömetriä kohden, joten aurinkoenergiaa kyllä riittää. Rajoitteena meillä on pitkä ja pimeä talvi ja tietenkin lumi, jolloin aurinkosähkön tuotanto on pienimmillään juuri silloin, kun sähkön tarve on suurimmillaan. Viileä sää toisaalta jonkin verran parantaa aurinkopaneeleiden hyötysuhdetta kuumiin olosuhteisiin verrattuna. Aurinkopaneelit pystyvät muuttamaan sähköksi noin 15 % auringon säteilystä ja niiden kannattavuus on parhaimmillaan silloin kun koko tuotanto voidaan käyttää itse. Aurinkosähköä tuotetaan eniten touko-elokuun välisenä aikana, mutta olosuhteista riippuen paneelit voivat tuottaa sähköä helmikuusta joulukuulle.

Aurinkosähköjärjestelmän takaisinmaksuaika riippuu muun muassa järjestelmän hankintahinnasta, sähkön hinnasta käyttöaikana ja oman tuotannon hyödyntämisasteesta. Tyypillisesti laskennallinen takaisinmaksuaika on 15 vuotta. Kun laitteille luvataan käyttöiäksi 30 vuotta, ehtii järjestelmä maksaa ikänsä aikana itsensä takaisin periaatteessa kaksi kertaa. Nykyisin monet ajattelevat hankintaa enemmänkin sijoituksena, jolloin aurinkopaneelit parantavat talon varustelutasoa ja tuotannon arvo toimii korkona sijoitetulle pääomalle. Monet hankkivat aurinkosähköjärjestelmän myös pelkästään ympäristösyistä ja motiivina toimii tunne siitä, että on osaltaan vaikuttamassa ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Aurinkotuottajapaketti on avaimet käteen -toimitus, johon kuuluu kaikki suunnittelusta asennukseen ja käytön opastukseen. Asiantuntijamme käy paikan päällä tarkastamassa talosi katon soveltuvuuden aurinkosähkön tuotantoon, järjestelmän mitoituksen ja laskee hinnan. Arviointikäynti on asiakkaalle maksuton ja järjestelmän toimitus tapahtuu 2-4 viikon sisällä sopimuksen tekemisestä. Asennus kestää yleensä yhden työpäivän, jonka jälkeen sähköä alkaa tulla.

Lisätietoa aurinkosähköistä ja aurinkopaneelipaketeista saat Aurinkosähkö -sivultamme.

Ennen järjestelmän käyttöönottoa on paikallisen jakeluverkon haltijan kanssa sovittava kirjallisesti ylijäämäsähkön siirrosta sähköverkkoon (tuotannonsiirtosopimus). Myöskään ylijäämäsähköä ei voi tuupata verkkoon omin päin, vaan sen myynnistä on tehtävä sopimus sähkön ostajan kanssa. Myyntisopimus on säädösten mukaan pakollinen riippumatta siitä, kuinka paljon sähköä myy ja tuotantojärjestelmää ei voida hyväksyä sähköverkkoon liitettäväksi, jos sähkön ostaja ei ole tiedossa.

Aurinkosähköjärjestelmästä saa parhaan tuoton, kun mitoittaa sen niin, että kaiken sähkön voi käyttää itse. Tällöin säästää sähkön siirtomaksut, sähköenergian ja verot. Ylijäämäsähköstä tuottaja saa sähköpörssin kullakin tunnilla vallinneen hinnan.

Paneeleiden lisääminen jälkikäteen on toki mahdollista, jos katolla vain on tilaa ja invertterin kapasiteetti riittää. Järjestelmän suurentamiselle tulee kuitenkin helposti lisähintaa reippaasti verrattuna siihen, että järjestelmäksi valitaan heti tulevaisuudenkin tarpeet täyttävä kokonaisuus.

Aurinkopaneeleiden teho ilmoitetaan huipputehona (englannin kielellä peak) ja yksikkönä on kWp. Huipputeho on siis paneelin teoreettinen nimellisteho, kun aurinko paistaa koko ajan kohtisuoraan paneeliin. Käytännössä aurinkopaneelin merkinnän mukainen 1 kWp tuottaa sähköä noin 900 kWh vuodessa. Eli esimerkiksi 3,24 kWp:n aurinkosähköjärjestelmä tuottaa noin 2900 kWh vuodessa.

Voit seurata kokonaistuotantoa invertterivalmistajan sovelluksesta netin kautta reaaliajassa. Ylijäämätuotannon määrä voit seurata OmaPKS-palvelusta.

Energian moniosaaja sinun palveluksessasi

Reilu ja asiakkaiden arvostama kumppani

Olemme läpinäkyviä niin hinnoittelussa kuin toiminnassamme.  Arvoihimme kuuluvat kestävä kehitys ja ekologisuus.  Ajattelemme sinun etuasi.

Neuvomme ja opastamme verkossa, kasvokkain ja puhelimessa.

Tutustu meihin

Älykkäät työkalut käyttöösi

Tarjoamme sinulle parhaat työkalut kulutuksen seurantaan ja kustannusten kurissa pitämiseen.

Pystyt hoitamaan asioita silloin kuin se sinulle sopii. Vaikka omalta kotisohvaltasi.

OmaPKS -palvelu

Kaikki energiasta sinun eduksesi

Autamme sinua kaikin tavoin, jotta pystyisit hyödyntämään energiaa juuri sinulle sopivalla tavalla.

Tarjoamme sinulle tietoa ja palveluja kaikkeen energiankäyttöön, oli kyse sitten uuden tai vanhan kohteen sähköistämisestä, energiankulutuksesta tai vaikkapa polttopuiden hyödyntämisestä.

Tutustu palveluihimme