« Takaisin

Sähkövikojen korjaus loppusuoralla

Suurhäiriön korjaustöitä on riittänyt vielä vuoden 2018 ensimmäisellekin päivälle. Helikopterit, metsäkoneet ja verkostoasentajat ovat kaikkein hankalimpien kohteiden kimpussa Juuassa, Nurmeksessa, Lieksassa ja Valtimolla, joissa metsätöiden lisäksi oli runsaasti myös jakeluverkon korjaustyötä. Sähköverkon keskijänniteviat saadaan näillä näkymin korjattua kuntoon, samoin lähes kaikki pienjänniteviat.

Töiden painopiste siirtyy ensi viikolla ennakoivaan häiriönhoitoon, jossa tykkyalueen sähköverkko käydään kokonaisuudessaan läpi ja samalla sähkönjakelua vaarantavat puut poistetaan. Tämän työn arvioidaan kestävän vielä useita viikkoja. Lähipäivien aikana on tulossa etelästä uusi lumisadealue, joka sääennusteen mukaan tiputtaa jälkeensä uutta lunta neljästä kahdeksaan senttiin Ylä-Karjalan puolelle. Pääosa sateesta lankeaa tällä kertaa kuitenkin pääosin Pohjois-Savoon ja Kainuuseen.

Johdoille kallistuneita puita ei saa edelleenkään mennä poistamaan omin voimin, vaan asiakkaat voivat ilmoittaa sähkönjakelua vaarantavista ja kallistuneista puista sähköpostilla osoitteeseen vikapaikka@pks.fi tai soittamalla asiakaspalveluun 013 2663 100.