« Takaisin

PKS Sähkönsiirto Oy keskittyy ydinosaamisiinsa ja myy rakennuttamisen sekä verkostosuunnittelun ja verkkotietojen ylläpidon liiketoiminnat

PKS Sähkönsiirto Oy on 17.8.2017 allekirjoitetulla kaupalla myynyt sähköverkkojen rakennuttamisen liiketoiminnan Rejlers Finland Oy:lle sekä verkostosuunnittelun ja verkkotietojen ylläpidon liiketoiminnat verkostourakointiyhtiö Enerke Oy:lle. Rakennuttamisen liiketoiminta käsittää sähköasemien, voimajohtojen sekä jakeluverkon investointi- ja kunnossapitohankkeiden rakennuttamisen, valvonnan ja turvallisuuskoordinoinnin. Verkostosuunnittelun liiketoiminta käsittää puolestaan siirto- ja jakeluverkon suunnittelun sekä verkkotietojen ylläpidon. Kaupan myötä PKS Sähkönsiirto Oy:ltä siirtyy viisi sähkönjakelun ammattilaista Rejlersille ja viisi Enerkelle. Työntekijät siirtyvät ns. vanhoina työntekijöinä Rejlersin Joensuun toimipaikkaan ja Enerken Lehmon ja Lieksan toimipaikkoihin 1.9.2017.
 
PKS Sähkönsiirto ja Rejlers ovat jo usean vuoden ajan tehneet tiivistä yhteistyötä sähköverkkoon liittyvissä töissä. Rejlersillä on jo ennestään vahvaa sähköverkko-osaamista ja sillä on palveluksessaan Suomessa yli 60 ja Pohjoismaissa yli 200 sähköverkon ammattilaista. Enerke puolestaan on PKS-konsernin omistama verkostourakointiyhtiö, jonka palveluksessa on kaupan jälkeen noin 130 verkonrakentamisen ammattilaista. 
 
- Tehdyillä liiketoimintakaupoilla pyrimme vastamaan meneillään oleviin ja eteen tuleviin toimialamuutoksiin ja kiristyviin tehokkuusvaatimuksiin. Keskitymme jatkossa strategiamme mukaisesti ydinosaamisiimme verkkopääoman hallintaan ja verkkopalveluiden kehittämiseen ja vahvistamme kumppaniverkostoamme tuottamaan muut tarvitsemamme palvelut tehokkaasti, taustoittaa PKS Sähkönsiirto Oy:n toimitusjohtaja Arto Gylén.
 
- Rejlers ja Enerke ovat meille parhaita mahdollisia kumppaneita ottamaan vastuun näissä meille tärkeissä osaamisalueissa ja nämä yritykset pystyvät varmasti tarjoamaan niihin siirtyvälle henkilöstöllemme erinomaiset mahdollisuudet kehittyä edelleen omassa työssään, vakuuttaa Gylén.