Helikopterilennot siirtyivät perjantaille 17.12.

Tykkylumi ei ole aiheuttanut suuria sähkökatkoja torstaipäivän 17.12.  aikana PKS Sähkönsiirron verkkoalueella. Sähköttömiä talouksia on ollut muutamia kymmeniä.

Vikojen korjaamista on jatkettu ja samalla on tehty ennakoivaa puuston raivaustyötä alueilla, joilla on ollut riskejä sähkökatkoille.

Torstaille tykkylumitilanteen tarkastamiseen kaavaillut helikopterilennot jouduttiin siirtämään perjantaille 17.12., koska kopterin saaminen Oulusta Joensuuhun viivästyi matkalla olleen huonon lentosään takia eikä tarkastuslentoja ennätetty aloittaa ennen pimeän tuloa. Helikopterilentoja tehdään Liperin, Heinäveden, Rääkkylän ja Kiteen alueilla perjantain aikana.

– Seuraamme tykkylumitilannetta ja varaudumme mahdollisten sähkökatkojen korjaamiseen. Jatkamme myös ennakoivia raivauksia ettei sähkökatkoja tulisi, PKS Sähkönsiirron käyttöpäällikkö Matti Pesonen kertoo.

PKS Sähkönsiirto pyytää ilmoittamaan linjoille taipuneista tai kaatuneista puista tai muista vioista vikapuhelinpalveluun numeroon 013 266 3900. Puhelinpalvelu toimii vuorokauden ympäri. Linjoille taipuneita tai kaatuneita puita ei saa missään nimessä mennä raivaamaan itse.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta.