Helikopterilennot siirtyvät sunnuntaille 19.12.

PKS Sähkönsiirron lauantaille 18.12. suunnittelemat tarkastuslennot siirtyvät huonon lentosään takia sunnuntaille 19.12.

Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti helikopterin piti lentää lauantaina Enon, Tuupovaaran, Kiihtelysvaaran ja Tohmajärven alueille. Lauantaille suunnitellut tarkastuslennot lennetään sunnuntaina saman lentosuunnitelman mukaisesti.

Sähköverkkojen lähialueiden tykkylumitilannetta kartoitetaan helikopterilennoilla. Lennoilla selvitetään millä alueilla lumet ovat jo pudonneet puista ja missä tykkylunta vielä on. Samalla pystytään paikallistamaan pahimmat tykkylumipaikat ja ohjaamaan raivaajat suoraan oikeisiin kohteisiin tekemään ennaltaehkäiseviä raivauksia ennen kuin puihin tarttunut tykkylumi taivuttaa tai katkaisee puita linjojen päälle.

Perjantaina 17.12. helikopteri lensi Liperin ja Heinäveden alueilla.

Matalalla lentävästä helikopterista aiheutuu hetkellisesti kovaa ääntä.

PKS Sähkönsiirto pyytää ilmoittamaan linjoille taipuneista tai kaatuneista puista tai muista vioista vikapuhelinpalveluun numeroon 013 266 3900. Puhelinpalvelu toimii vuorokauden ympäri. Linjoille taipuneita tai kaatuneita puita ei saa raivata itse.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta.