Kovimmat tuulet hellittämässä – korjaustyöt vauhtiin

Suurhäiriön tilannetiedote 15.6.2021 klo 14

Kovien puuskatuulten alue on ohittamassa itäisen Suomen jopa hieman ennustettua nopeammin. Sähkövikojen määrä on alkanut laskea viimeisen tunnin aikana jo jonkin verran ja kello 14 aikoihin sähköttä oli noin 14 000 asiakastamme. Tuulen heikennettyä alkavat nyt myös korjaustyöt vauhdittua, kun vikapaikoille päästään turvallisesti. Sähköviat painottuvat tällä hetkellä Lieksaan, Ilomantsiin, Kiteelle ja Enoon. Toimialueen läntisellä reunalla tilanne alkaa helpottua nopeimmin.

Tällä hetkellä tiedossamme ei ole vaikeita ja hitaammin korjattavia verkonosia, vaan viat näyttävät olevan pääosin yksittäisten kaatuneiden puiden aiheuttamia. Vikojen korjaukset keskittyvät tässä vaiheessa keskijännite- eli 20 kilovoltin verkkoon, jossa vikoja on tällä hetkellä päällä reilut 50 kappaletta.

Parhaimmat kiitokset jo tässä vaiheessa asiakkaillemme vikapaikkojen ilmoituksista! Niitä on tullut runsaasti ja ne nopeuttavat merkittävästi korjaustöitä. Yhteistyö on voimaa tässäkin!

Johdoille kaatuneita tai kallistuneita puita ei saa mennä poistamaan omin voimin, vaan raivaus ja metsätyöt sähköverkossa ja niiden välittömässä läheisyydessä ovat turvallisuussyistä aina ammattilaisten työtä.  Sähkönjakelua vaarantavista ja linjalle kallistuneista puista voi ilmoittaa soittamalla asiakaspalveluun, puhelin 013 2663 100 tai sähköpostilla vikapaikka@pks.fi. Vikatilannetta voi seurata myös netistä Katkot-palvelustamme osoitteessa katkot.pks.fi.