PKS ja Lännen Omavoima Priima-yhteistyöhön sähkön myynnissä

Pohjois-Karjalan Sähkö (PKS) ja raumalainen Lännen Omavoima Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jossa Lännen Omavoima ottaa käyttöönsä PKS:n kehittämän sähköisen palvelualustan ja alkaa myydä pörssihintoihin perustuvia Priima-älysähkösopimuksia omassa tuotevalikoimassaan. Viime vuonna myös pirkanmaalainen Leppäkosken Energia otti Priima-sopimukset valikoimiinsa.

Tämän tyyppinen tuoteyhteistyö on uusi ilmiö Suomessa ja tarjoaa paikallisille energiayhtiöille fuusioitumista riskittömämmän vaihtoehdon hankkia uusia asiakkaita ja parantaa liiketoiminnan kannattavuutta. Asiakkaille uudentyyppinen sähkösopimus merkitsee aivan uusia mahdollisuuksia sähkön ostamiseen ja käyttöön. Tuoteyhteistyötä tekevät yhtiöt jatkavat toimintaansa normaalisti itsenäisinä yhtiöinä. Ne hankkivat tukkusähkön, hinnoittelevat tuotteensa itse ja kilpailevat markkinoilla omalla yritysbrändillään.

– Asiakkaille paikallisuus on sähkökaupassa edelleenkin tärkein yksittäinen valintaperuste. Tämä yhteistyömalli tarjoaa kustannustehokkaan tavan palvella nykyisiä asiakkaita entistä paremmin paikallisesti, mutta myös kasvattaa myyntiä valtakunnallisesti, taustoittaa Pohjois-Karjalan Sähkön toimitusjohtaja Jorma Korhonen.

– Lännen Omavoima on virkeä kotimainen sähköyhtiö, jonka strategiaa yhteistyömalli tukee hyvin. Neuvotteluja yhteistyöstä on käyty myös useamman muun sähkönmyyntiyhtiön kanssa ja ne etenevät omassa rytmissään, kertoo Korhonen.

PKS lanseerasi edistyksellisen palvelualustan ja Priima-sähkösopimuksen markkinoille vuonna 2014. Tuote herätti heti runsaasti mielenkiintoa ja sen myynnin kasvu on siitä saakka ollut nopeaa. Priiman suosio on luonnollisesti suurinta Itä-Suomessa, jossa yhtiön tunnettuuskin on hyvä.

Sähkön tukkuhinnat ovat Suomessa viimeisen vuoden aikana ailahdelleet voimakkaasti ja monella sähkönmyyjällä on ilmeisen suuria vaikeuksia pitää liiketoiminta terveellä pohjalla. Tästä kielii myös kiihtyvä konsolidoituminen, jossa kannattavuutta haetaan nyt sähkönmyyntiliiketoimintojen yhdistämisellä uuden brändin alle. Kannattavuuden heikkeneminen ei ole kuitenkaan markkinoiden syy, vaan se johtuu useimmiten jäykästä tuoterakenteesta. Priimassa tätä jäykkyyttä ei ole, vaan se joustaa markkinoiden mukana, toteaa PKS:n sähkökaupan liiketoimintajohtaja Heikki Rantamäki Pohjois-Karjalan Sähköstä.

Priima-sähkösopimus perustuu suoraan sähkön tukkuhintoihin, on rakenteeltaan selkeä ja tuo tukkumarkkinoiden hyödyt ja mahdollisuudet suoraan asiakkaan ulottuville.

– Kun meille tuli mahdollisuus ottaa markkinoiden innovatiivisin sähkötuote valikoimiimme, emme epäröineet. Priima-älysähkön hinnoittelu on täysin läpinäkyvää ja tuotteessa yhdistyvät eri sopimustyyppien parhaat puolet. Pääsemme nyt uuden yhteistyön myötä tarjoamaan kuluttajille ja pk-yrityksille vastaavaa palvelua, joka on aiemmin ollut mahdollista vain suuryrityksille, Lännen Omavoiman toimitusjohtaja Marko Haapala kommentoi.

Lisätietoja:

Pohjois-Karjalan Sähkö: liiketoimintajohtaja Heikki Rantamäki, puhelin 050 551 5537.
Lännen Omavoima Oy: toimitusjohtaja Marko Haapala, puhelin 044 339 9710

Pohjois-Karjalan Sähkön päätoimipaikka sijaitsee Joensuussa, sillä 86 000 asiakasta ja liikevaihto on 106 miljoonaa euroa. Lännen Omavoima Oy on Vakka-Suomen Voiman ja Rauman Energian muodostama sähkönmyyntiyhtiö, jolla on 35 000 asiakasta ja sen liikevaihto on 21,6 miljoonaa euroa.