PKS Sähkönsiirto kartoittaa puihin kertynyttä lumikuormaa helikopterilla

Samaan tahtiin, kuin puut kietoutuvat yhä kauniimpaan lumipeitteeseen, kasvaa verkkoyhtiöllä huoli sähkönjakelun häiriöttömyydestä. Kosteana satanut lumi on jo paikka paikoin taivuttanut oksia ja latvoja sähköjohdoille ja aiheuttanut yksittäisiä vikoja ainakin Liperissä, Heinävedellä ja Honkavaaralla.

Tämän viikon aikana uutta lunta ei ole luvassa ja säätilakin pysyy selvästi pakkasen puolella, mutta puustossa on sen verran pohjaa tuleville tykkyongelmille, että johtojen ennakkotarkastus on aiheellista. Tiistaina 5. tammikuuta ja keskiviikkona 6. tammikuuta tehdään jakeluverkon tarkastuslentoja helikopterilla Liperin, Heinäveden, Rääkkylän ja Pyhäselän alueella sekä Uskalissa, Koverossa, Pamilossa ja Uimaharjun ja Kontiolahden välisellä maaseudulla. Tarkemmat lentoreitit ilmoitetaan tiistaina aamulla netissä Katko-palvelussa.

Lennot joudutaan tekemään varsin matalassa lentokorkeudessa, joten suuret kotieläimet kannattaa siirtää sisätiloihin, mikäli mahdollista. Jos eläinten pitäminen sisätiloissa ei ole mahdollista, pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme 013 2663 100.

Lisätietoja käyttöpäällikkö Matti Pesonen PKS Sähkönsiirto Oy, 040 720 6609.