Pohjois-Karjalan Sähkö Oy täyttää tänä vuonna 75 vuotta ­

Juhlavuoden teemana asiakastilaisuudet maakunnassa sekä vastuulliset valinnat sähkönkäytössä

PKS juhlii merkkivuotta asiakkaiden keskuudessa sekä panostamalla kasvokkaisiin kohtaamisiin että kannustamalla heitä entistä vastuullisimpiin valintoihin sähkön käytössä.

”Nyt olemme siirtyneet vastuullisen sähkön käytön aikakauteen, jossa asiakkaiden valinnat nousevat ratkaisevaan rooliin. Uusiutuvan energian käyttäminen, sähkön tuottaminen itse, kulutuksen jousto, sähkön varastointi, liikenteen sähköistyminen – kaikki nämä ovat asiakkaiden ulottuvilla jo nyt,” sanoo toimitusjohtaja Jorma Korhonen.

Samalla kuitenkin perustehtävä on pysynyt samana: PKS pitää huolen, että sähkön tuomat uudet mahdollisuudet ovat aina asiakkaiden käytettävissä ja myös tulevien sukupolvien on hyvä elää maakunnassamme.

”Kun Pohjois-Karjalan Sähkö Oy:n syntysanat 75 vuotta sitten lausuttiin, oli maakuntaan tavoitteena luoda sähköyhtiö, joka toisi hyväksi havaitun energiamuodon eli sähkön tarjoamat mahdollisuudet kaikkien ulottuville. Sotien jälkeen oli pulaa kaikesta, paitsi uskosta parempaan huomiseen. Kun viimeiseenkin taloon oli kytketty sähköt 1990-luvulla, siirtyi katse toimitusvarmuuden parantamiseen – sähköstä oli tullut erottamaton osa ihmisten arkea.”

Vastoin toimialan yleistä kehitystä, jossa sähköyhtiöt myyvät toimintojaan ulkopuolelle, PKS-konserni koostuu edelleen neljästä hyvin erilaisesta liiketoiminnasta, jotka kaikki ovat menestyneet markkinoilla itsenäisesti omilla vahvuuksillaan. PKS Sähkönsiirto vastaa verkkopalvelusta ja on erikoistunut hallitsemaan harvaan asutun maaseutumaisen sähkönjakelun vaatimukset. Verkostourakointiyhtiö Enerke panostaa urakoinnin laatuun ja laajentaa toimintaansa voimakkaasti myös muualle Suomeen, sähköntuotanto on erikoistunut vesivoiman tuottamiseen ja sähkökauppa nykyaikaiseen sähkön myyntiin, jossa keihäänkärkenä ovat pörssihintoihin perustuvat sähkötuotteet.

Tänä vuonna PKS panostaa myös väestön kasvokkaisiin kohtaamisiin. Kesän aikana oma maakuntakiertue menee mukaan suurimpiin kesätapahtumiin ympäri maakuntaa. Lisäksi kauppakeskus IsoMyyhyn avataan uudentyyppinen myymälä, PKS Kauppa. Tarkemmista tapahtuma-aikatauluista tiedotetaan erikseen, kun päivämäärät ovat vahvistuneet.