Runkoverkon viat korjattu, pienjännitevikojen korjaukset jatkuvat

Loputkin juhannusviikon ukkosmyräkän aikaan saamat runkoverkon eli 20 kilovoltin verkon viat on saatu korjattua viime yön aikana. Runsaasti konetyötä ja uutta verkon rakentamista vaatineita vikoja oli selvittämässä, korjaamassa ja muissa taustatehtävissä yhteensä 120 asentajaa, metsuria, koneyrittäjää ja muuta palveluhenkilöstä. Ponnistuksen laajuus vielä kolmekin päivää myrskyn alkamisen jälkeen kertoo omaa tarinaansa siitä, millaista tuhoa tämänkertainen luonnon voimannäytös sai itäisessä Suomessa aikaan. Koko Suomessa oli keskiviikkona enimmillään ilman sähköä noin 70 000 asiakasta.


Kuva: Aatu-myrsky katkaisi pahimmassa vaiheessa sähköt noin 15 000 PKS Sähkönsiirron asiakkaalta. Sähköt pystyttiin palauttamaan takaisin yhdeksässä tunnissa 10 000 asiakkaalle, mutta sen jälkeen korjaustyö merkittävästi hidastui suurten tuhojen vuoksi.

Kaikki viat saadaan kuntoon parin päivän sisällä

Pienjänniteverkossa oli lauantaiaamuna ympäri toimialuetta vielä noin 200 vikapaikkaa, joiden kimpussa on noin 60 asentajaa. Linjoille kaatuneet puut ovat aiheuttaneet monin paikoin sen verran suuria rakennevaurioita, että niiden korjaaminen kestää huomattavasti tavanomaista pidempään, koska tarvikkeita, työryhmiä ja konekalustoa joudutaan siirtelemään pitkiäkin matkoja. Loputkin pienjänniteverkon viat saadaan korjattua viimeistään heti juhannuksen jälkeen.

Jos käyttöpaikastasi puuttuu edelleen sähköt, etkä ole saanut siitä automaattista tekstiviestiä, et ole jo jättänyt vikailmoitusta tai jos sinulla on havaintoja sähkönjakelua vaarantavista tai kaatuneista puista, pyydämme ilmoittamaan niistä vikapalvelunumeroon puhelin 013 2663 900 tai sähköpostilla osoitteeseen vikapaikka@pks.fi.

Asiakkaillamme on oikeus saada korvausta pitkittyneen sähkökatkoksen aiheuttamasta haitasta, jos sähkön toimituksen katkos on kestänyt yhtäjaksoisesti yli 12 tuntia. Korvaus maksetaan automaattisesti järjestelmätietojen perusteella, eli mitään hakemusta ei erikseen tarvitse tehdä.

Tarkempia tietoja korvauskäytännöistä saat verkkosivuiltamme:

Yleiset korvauskäytännöt sähkön jakelun keskeytyessä