Sähkökatkoja odotettavissa erityisesti maakunnan pohjoisosiin

Lauhtuva sää, lumisateet ja kova tuuli aiheuttavat sähkökatkoja Pohjois-Karjalan alueella keskiviikon ja torstain välisen yön sekä torstain aikana.

Sääennusteiden mukaan kaikkien haasteellisin tilanne tulee olemaan maakunnan pohjoisosissa, jonne kovimmat lumisateet kohdistuvat. Jos ennusteet toteutuvat, Lieksan pohjoispuolisilla alueilla on odotettavissa muuta maakuntaa enemmän sähkökatkoja, joiden korjaaminen voi kestää normaalia pidempään.

PKS Sähkönsiirron koko verkkoalueella on tällä hetkellä puissa sekä johdoissa jäätynyttä tykkylunta. Lämpenevä sää lisää tykkylumen painoa ja taivuttaa tai katkaisee puita johdoille.

PKS Sähkönsiirto on varautunut sähkökatkoihin lisäämällä vikapalvelun asentajien sekä asiakaspalvelun työntekijöiden määrää. Samalla käyttöön on varattu myös järeämpää raivauskalustoa kuten metsäkoneita.

PKS Sähkönsiirto pyytää ilmoittamaan linjoille taipuneista tai kaatuneista puista tai muista vioista vikapuhelinpalveluun numeroon 013 266 3900. Puhelinpalvelu toimii vuorokauden ympäri. Linjoille taipuneita tai kaatuneita puita ei saa raivata itse eikä johtoihin saa koskea.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta.