Sähkökatkoja odotettua vähemmän, varautumista jatketaan

Pohjois-Karjalan yli torstain ja perjantain 30.-31.12. välisenä yönä liikkunut lumisadealue ei ole aiheuttanut suuria sähkökatkoja PKS Sähkönsiirron verkkoalueella. Sataneen uuden lumen ja puissa jo ennestään olevan tykkylumikuorman sähkölinjoille taivuttamat tai katkaisemat puut ovat aiheuttaneet yksittäisiä sähkökatkoja, jotka on saatu korjattua nopeasti.

Sähkökatkot alkoivat puolenyön maissa ja pahimmillaan tilanne oli aamuviideltä, jolloin vailla sähköä oli reilut 1300 taloutta. Pahimmat tilanteet olivat maakunnan itä- ja koillisosissa, Enon, Ilomantsin ja Lieksan alueilla.

Lumisateen odotetaan loppuvan perjantaihin puoleenpäivään mennessä. PKS Sähkönsiirto jatkaa vielä normaalia laajempaa sähkökatkoihin varautumista, koska tykkylumitilanne ei ole vielä helpottanut. Vikapalvelun asentajien sekä asiakaspalvelun työntekijöiden määrää on lisätty viikonlopun ajaksi. Käytössä on myös helikoptereita, joilla tehdään tarkempaa vika-alueiden paikantamista. Helikoptereita on käytetty myös parina edellisenä viikkona tykkylumitilanteen kartoittamiseen.

Tykkylumen painon alla linjalle taipuneet tai katkenneet puut ovat aiheuttaneet sähkökatkoja joulun jälkeisellä viikolla lähes päivittäin. Katkot ovat olleet onneksi yksittäisiä ja ne on saatu korjattua nopeasti.

PKS Sähkönsiirto pyytää ilmoittamaan linjoille taipuneista tai kaatuneista puista tai muista vioista vikapuhelinpalveluun numeroon 013 266 3900. Puhelinpalvelu toimii vuorokauden ympäri. Linjoille taipuneita tai kaatuneita puita ei saa raivata itse.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta.