Tarkastuslentoja Kontiolahti-Polvijärvi-Juuka-Kaavi -alueella sekä Ylä-Karjalassa keskiviikkona 22.12.

PKS Sähkönsiirron tykkylumitilanteen tarkastuslennot jatkuvat tänään keskiviikkona 22.12. kahdella helikopterilla.

Toinen koptereista aloittaa tarkastuslennot Kontiolahden Kunnasniemeltä ja etenee sieltä Polvijärven ja Juuan kautta Kaaville. Tarkempina lentoalueina ovat muun muassa Horsma-aho, Saarivaara, Maarianvaara, Sivakkavaara, Kajoo, Timonvaara, Sammakkovaara, Pihlajavaara ja Matara.

Toinen koptereista liikkuu Ylä-Karjalassa, pääasiassa Nurmeksen ja Valtimon suunnilla. Lentoreitti kulkee Kuohatin, Höljäkän, Mujejärven, Ylikylän, Sivakan, Rumon, Pajukosken, Kalliojärven, Jokikylän ja Savikylän alueilla.

Lennoilla selvitetään millä alueilla lumet ovat jo pudonneet puista ja missä tykkylunta vielä on. Samalla pystytään paikallistamaan pahimmat tykkylumipaikat ja ohjaamaan raivaajat suoraan oikeisiin kohteisiin tekemään ennaltaehkäiseviä raivauksia ennen kuin puihin tarttunut tykkylumi taivuttaa tai katkaisee puita linjojen päälle.

Matalalla lentävästä helikopterista aiheutuu hetkellisesti kovaa ääntä.

PKS Sähkönsiirto pyytää ilmoittamaan linjoille taipuneista tai kaatuneista puista tai muista vioista vikapuhelinpalveluun numeroon 013 266 3900. Puhelinpalvelu toimii vuorokauden ympäri. Linjoille taipuneita tai kaatuneita puita ei saa raivata itse.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta.