Tykkylumitilanne jatkuu haasteellisena

Tykkylumen aiheuttamat sähkökatkot jatkuivat PKS Sähkönsiirto Oy:n verkkoalueella keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Sähkökatkojen määrä lähti kasvuun 15.12. keskiviikkoiltana ja jatkoi kasvuaan puoleen yöhön saakka. Enimmillään sähköittä oli kello 23.00 reilut 1 700 taloutta. Suurimmat vika-alueet olivat Heinäveden, Liperin, Kiteen, Tohmajärven ja Tuupovaaran alueilla. Vikatilanteet saatiin pääsääntöisesti korjattua aamutyön tunteina.

– Olimme varautuneet tilanteen pahenemiseen ja asentajat tekivät erinomaista työtä haasteellisissa olosuhteissa, PKS Sähkönsiirron käyttöpäällikkö Matti Pesonen kiittelee.

Erityisen haasteellinen korjaustilanne asentajilla on edessään torstaina 16.12. Liperin Telmonsaaressa, jonne on hankala päästä huonon jäätilanteen takia. Avuksi asentajille saadaan Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta hydrokopteri.

Hieman helpotusta tilanteeseen toivat illan ja yön plussakelit, jotka tiputtivat lumia puista matalammilla maaston alueilla. Mäki- ja vaara-alueilla tykkylumitilanne on edelleen haasteellinen ja sääennusteiden mukaan tulee jatkumaan sellaisena vielä lähivuorokausien aikana.

PKS Sähkönsiirto aloittaa helikopterilennot, joilla kartoitetaan tykkylumitilannetta. Lennot alkavat torstaina 16.12. aamupäivällä ja jatkuvat lähipäivinä.

Torstaina tehdään Liperin, Heinäveden, Rääkkylän ja Kiteen alueilla laajempia lentoja, joiden tarkoituksena on kartoittaa, missä kohtaa tykkylumiraja maastossa kulkee. Perjantain lentosuunnitelma tehdään torstain kartoituksen perusteella.

Lentojen avulla pystytään paikallistamaan pahimmat tykkylumipaikat ja ohjaamaan raivaajat suoraan oikeisiin kohteisiin tekemään ennaltaehkäiseviä raivauksia ennen kuin sähkökatkoja pääsee syntymään.

PKS Sähkönsiirto pyytää ilmoittamaan linjoille taipuneista tai kaatuneista puista tai muista vioista vikapuhelinpalveluun numeroon 013 266 3900. Puhelinpalvelu toimii vuorokauden ympäri. Linjoille taipuneita tai kaatuneita puita ei saa missään nimessä mennä raivaamaan itse.

Sähkökatkojen tilannetta voi seurata PKS Sähkönsiirron Katkot-karttapalvelusta.