Ukkonen aiheuttaa sähkövikoja vielä viikonloppuna

Eilen illalla alkaneet ukkoset ovat aiheuttaneet sähkökatkoja koko PKS Sähkönsiirron toimialueella. Salamat ovat rikkoneet muuntamoita ja puita on kaatunut sähkölinjoille. Enimmillään sähköttömänä oli hetkellisesti puolen yön maissa noin 5000 asiakasta. Aamulla oli sähköittä enää noin 100 asiakasta illan ja yön ukkosten jäljiltä, mutta kaikki viat pyritään korjaamaan tämän päivä aikana.
Ukkosten on ennustettu jatkuvan lauantai iltapäivään asti, joten uusien vikojen syntyminen on todennäköistä. Varaudumme ennakkoon mahdollisiin vikatilanteisiin varaamalla normaalia suuremman määrän viankorjaushenkilöstöä viikonlopulle.
Salamointi voi aiheuttaa hetkellisiä ylijännitteitä pienjänniteverkkoon. Sen aiheuttamilta laitevioilta voi kotona välttyä irrottamalla herkät sähkölaitteet pistorasiasta.
Johdoille kallistuneita puita ei saa mennä poistamaan omin voimin, vaan raivaus ja metsätyöt sähköverkossa ja niiden välittömässä läheisyydessä ovat turvallisuussyistä aina ammattilaisten työtä.  Sähkönjakelua vaarantavista ja linjalle kallistuneista puista voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen vikapaikka@pks.fi tai soittamalla PKS:n vikapalveluun 013 2663 900. Vikatilannetta voi seurata myös netistä Katkot-palvelustamme osoitteessa katkot.pks.fi.