Ukkonen jatkoi sähköverkon runtelemista Pielisen Karjalassa

Viimeöinen ukkosrintama ja siihen liittyneet voimakkaat puuskatuulet ovat aiheuttaneet lisää vikoja keskijänniteverkkoon Pielisen Karjalassa. Pahimmat tuhot ovat Valtimossa ja Lieksassa. Valtimon kirkonkylään tuotetaan muutamille alueille sähköä aggregaateilla vikojen pitkän korjausajan takia. Lieksassa vikoja on määrällisesti paljon, mutta ne painottuvat enemmän pienjänniteverkkoon.

Sähköttömiä asiakkaita oli aamulla vielä noin 300, mutta nyt niiden määrä on enää muutamia kymmeniä. Sähköjen palautuminen näille asiakkaille kestää kuitenkin pitkään sähköverkon laajojen tuhojen takia. Sähkölinjaa joudutaan rakentamaan uudestaan useiden kilometrien matkalta. Korjaustöitä on tehty koko yön ja työt jatkuvat läpi viikonlopun, kunnes kaikki viat on korjattu.

Asiakaspalveluun erittäin harmittavan tilanteen aiheutti viime yönä puhelinjärjestelmän tekninen laitevika, jonka vuoksi asiakkaat eivät saaneet yhteyttä PKS:ään. Nyt operaattori on saanut laitevian korjatuksi ja yhteydet toimivat normaalisti. – Pahoittelemme kovasti puhelinliikenteen ongelmaa, mutta nyt kun yhteydet taas toimivat, toivomme asiakkaiden ilmoittavan meille vikapaikkahavainnoistaan, kuten linjoille kaatuneista puista ja sähköjen puuttumisesta, toivoo palvelupäällikkö Raimo Toivanen PKS Sähkönsiirrosta. Vikapalvelun puhelinnumero on 013 2663 900, myös sähköpostilla vikapaikka@pks.fi voi ilmoittaa havainnot.