Ukkosmyräkkä aiheutti runsaasti sähkökatkoja ympäri maakuntaa

Iltapäivän aikana toimialueen yli pyyhältänyt ukkosmyrsky katkaisi sähköt enimmillään 7600 asiakkaaltamme. Eniten vikoja syntyi tällä kertaa Kontiolahden, Tohmajärven, Kiihtelysvaaran, Lieksan, Kiteen alueelle. Tällä hetkellä kovimmat tuulet ovat jo siirtymässä itärajan taakse, eikä uusia vikoja enää juurikaan synny. Keskijännite- eli maaseudun runkoverkon vikoja on vielä korjattavana kaikkiaan 30 kappaletta, joille kaikille on saatu osoitettua oma korjausryhmä. Vailla sähköä on klo 17.30 aikoihin sunnuntaina vielä noin 3000 taloutta.

– Tämänkertainen myrsky ei onneksi aiheuttanut aivan niin suurta vahinkoa, kuin pelättiin. Kohtalaisen suuri korjausurakka tästä silti tuli, mutta näyttäisi siltä, että valtaosa vioista saadaan korjattua tänään puoleen yöhön mennessä. Emme tosin vielä tiedä, onko jossain paikallisesti vielä sellaisia vikapaikkoja, jotka vaatisivat suurempia raivaustoimenpiteitä ja konetyötä. Silloin sähköjen saanti luonnollisesti venyy pidemmälle, miettii PKS Sähkönsiirto Oy:n käyttöpäällikkö Matti Pesonen.

Johdoille kaatuneita tai kallistuneita puita ei pidä mennä poistamaan omin voimin, vaan raivaus ja metsätyöt sähköverkossa ja niiden välittömässä läheisyydessä ovat turvallisuussyistä aina ammattilaisten työtä. Jos asiakkailla on havaintoja sähkönjakelua vaarantavista tai kaatuneita puista, pyydämme ilmoittamaan niistä ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen vikapaikka@pks.fi tai käyttökeskukseen, puhelin 013 2663 900. Vikatilannetta voi seurata netistä Katkot-palvelustamme osoitteessa katkot.pks.fi.