Verkostotyökohteet löytyvät nyt netistä

Sähkönjakeluverkossamme tehdään vuosittain töitä sadoissa eri kohteissa. Asentajia, urakoitsijoita ja kalustoa liikkuu sellaisissakin paikoissa, joissa niihin ei ole ehkä totuttu, mistä seuraa luonnollisesti paljon kysymyksiä, että nyt on meneillään. Suuresta osasta työkohteista menee tietoa asianosaisille jo ennakkoon, mutta osasta välttämättä ei. Sen vuoksi työkohteet on nyt viety netissä toimivaan karttapalveluun, josta asiakkaamme voivat tarkastella töitä työkohteittain ja nähdä, onko niillä vaikutusta omaan toimintaan.

Verkostotyöt on nettipalvelussa jaoteltu kolmeen välilehteen:

  • verkonrakennustyöt, jossa näkyvät kaikki uuden verkon rakentamiskohteet ja olemassa olevan verkon uusimistyöt. Työkohteet näkyvät eri värein väritettyinä alueina sen mukaan, onko kyseessä suunnitteluvaiheessa, meneillään oleva tai valmistunut kohde.
  • johtoalueiden raivaustyöt näkyvät avausnäkymässä samalla tavoin värjättyinä alueina. Kun karttaa lähentää (zoomaa), alkavat kartalla näkyä työkohteina olevat johto-osuudet vahvennettuina viivoina. Johtoalueiden raivauksessa poistamme sähkönjakelua vaarantavat puut johtoalueelta ja johdolle päin kallistuneita yksittäisiä puita johtoalueen ulkopuolelta.
  • vierimetsänhoitokohteet, jotka näkyvät avausnäkymässä harmaina vahvennettuina viivoina. Vierimetsänhoitokohteissa johtoalueen vieressä oleva puusto poistetaan kokonaan tai harvennetaan 10-15 metrin etäisyydeltä johtoalueen reunasta riippuen siitä, kuinka maanomistajan kanssa on sovittu tehtäväksi.

Kun valittua työkohdetta klikkaa hiirellä, tulevat esiin työkohteen tarkemmat tiedot valmistumisajoista ja urakoitsijoista. Tiedoissa näkyvä työkohdenumero nopeuttaa asiointia, jos asiasta herää lisää kysyttävää. Palvelu on optimoitu myös mobiilikäyttöön ja pienenä, mutta käytännöllisenä yksityiskohtana kartalta voi paikallistaa itsensä, kun metsässä liikkuu.

Uusi palvelu löytyy nettisivuiltamme Sähköverkkopalveluiden etusivulta.

Suora linkki palveluun