Voimakas ukkosrintama häiritsee sähkönjakelua Itä-Suomessa

Voimakas ukkoskuuropuuska-alue liikkuu keskiviikkoillan ja torstain vastaisen yön aikana itäisen Suomen yli kohti Venäjää. Ilmamassa on helteiden seurauksena erittäin lämmintä ja luo poikkeuksellisen otolliset olosuhteet voimakkaiden ukkosten, rankkasateiden ja ukkospuuskien syntymiselle. Paikoitellen on Suomessa havaittu jopa yli 30 m/s puuskia, jotka pystyvät aiheuttamaan pahojakin vaurioita metsissä ja sähkölinjoilla. Kello 20 aikaan PKS Sähkönsiirron alueella oli lähes 9000 asiakasta sähköttä ja vikamäärä on nopeassa kasvussa. Ukkosrintama kulkee itäisen Suomen yli yön aikana, minkä jälkeen pääsemme aloittamaan vikojen korjaamisen täydellä teholla. Ukkosmyräkän aikaan korjaustöihin ei voi turvallisuussyistä ryhtyä. Tästä syystä sähköjen palautuminen voi kestää normaalia kauemmin. Vika-alueita kuitenkin rajataan koko ajan pienemmäksi kauko-ohjattavien erottimien avulla.

Kaikki syntyneet keskijänniteverkon sähkökatkot tulevat automaattisesti tietoomme ja korjausohjelman piiriin, mutta jos asiakkailla on havaintoja sähkönjakelua vaarantavista tai kaatuneita puista, pyydämme ilmoittamaan niistä asiakaspalveluumme, puhelin 013 2663 100 tai sähköpostilla osoitteeseen vikapaikka@pks.fi.

Johdoille kaatuneita tai kallistuneita puita ei pidä mennä poistamaan omin voimin, vaan raivaus ja metsätyöt sähköverkossa ja niiden välittömässä läheisyydessä ovat turvallisuussyistä aina ammattilaisten työtä. Vikatilannetta voi seurata myös netistä Katkot-palvelustamme osoitteessa katkot.pks.fi.