Voimakas ukkosrintama lähestyy Pohjois-Karjalaa tänään iltapäivällä

Laaja ukkosrintama aiheuttaa parhaillaan häiriöitä sähkönjakeluun jakelualueen läntisissä osissa Heinävedellä ja Riistavedellä. Rintama liikkuu varsin nopeasti, on koko maakunnan päällä iltapäivätuntien aikana ja poistuu itään yöllä. Rintamaan liittyy kovaa salamointia, mahdollisesti voimakkaita puuskatuulia sekä kovaa vesisadetta. On myös mahdollista, että rintaman liikkuessa syntyy syöksyvirtauksia, jotka voivat aiheuttaa merkittäviä vahinkoja paikallisesti.

Fingridin 110 kilovoltin kantaverkossa parhaillaan meneillään olevat rakennustyöt saattavat lisäksi aiheuttaa omat haasteensa PKS Sähkönsiirron sähköverkkoon. Kantaverkon työn aikaiset kytkentäjärjestelyt voivat vaikeuttaa häiriönselvitystä ja ukkosen aiheuttamat viat voivat olla normaalia laajempia ja niiden korjaaminen voi hidastua.

Olemme varanneet henkilöstöä ja kalustoa mahdollisten jakeluhäiriöiden selvittämiseen. Seuraamme säätilan kehittymistä ja tarkennamme varautumistoimia Ilmatieteenlaitoksen sääennusteiden mukaan.

Häiriötilanteen kehittymistä voi seurata valtakunnallisesti osoitteesta www.sahkokatkokartta.fi ja PKS Sähkönsiirron osalta Katkot-palvelusta.