Voimakkaat ukkospuuskat ennakoivat sähkövikoja

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan tänään iltapäivällä ja illalla ovat olosuhteet suotuisat ukkospuuskien kehittymiselle Pohjois-Karjalassa. Ukkoset aktivoituvat iltapäivällä Keski-Suomessa ja etenevät samalla voimistuen kohti itää.

Ukkosrintama voi aiheuttaa voimakkaita ukkospuuskia (20 m/s) Pohjois-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa, ja myös eilisen kaltaiset tuulivahingot ja niistä aiheutuvat sähkökatkot ovat mahdollisia ja jopa todennäköisiä myöhemmin illalla.  Voimakkaiden ukkosryppäiden yhteydessä voi esiintyä rakeita ja syöksyvirtauksia.

Lisähaasteita PKS Sähkönsiirto Oy:n verkkon aiheuttavat myös Itä-Suomessa meneillään olevat valtakunnallisen kantaverkon rakennustyöt.  Kyseiset työt voivat vaikeuttaa ja hidastaa häiriönselvitystä, jolloin sähkönjakelun keskeytykset voivat olla normaalia laajempia.

”Olemme jo aloittaneet suurhäiriöön valmistautumisen ja normaalia suurempi henkilöstö on valmiina tositoimiin. Ajankohta on haasteellinen, mutta uskon, että hyvällä varautumisella ja aktiivisella suurhäiriötoiminnalla tämäkin tilanne saadaan korjattua hallitusti. Seuraamme säätilan kehittymistä aktiivisesti ja teemme varautumistoimenpiteet sen mukaisesti”, kertoo palvelupäällikkö Raimo Toivanen PKS Sähkönsiirrosta.

Sähkönjakelua vaarantavista ja linjalle kallistuneista puista voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen vikapaikka@pks.fi tai soittamalla PKS:n vikapalveluun 013 2663 900. Vikatilannetta voi seurata myös netistä Katkot-palvelustamme osoitteessa katkot.pks.fi.