Talven Taikaa -valoteos lumoaa Joensuun torilla

Mikä voisikaan olla kauniimpaa, kuin satumainen valoteos pimeään vuodenaikaan. Sellainen on nyt nähtävissä ja koettavissa keskellä Pohjois-Karjalaa Joensuussa.

Kaupungeissa ja taajamissa julkisten jouluvalojen syttyminen marras-joulukuussa aukaisee pimeään tottuneet silmät ja tunnelma tarttuu muihinkin kuin jouluihmisiin.

Joensuussa on tänä jouluna perinteisten katujen jouluvalojen lisäksi luotu kokonainen satumaisema torille. Ennennäkemätön Talven Taikaa -valoteos kuvittaa toria ympäröivät talot talviseen tunnelmaan ja heijastaa torin pintaan kauniita kuvioita.

– Kun Kaupunkikeskustayhdistys Virran Katja Kolehmainen ja Punamustan Esa Nykänen pyysivät meitä kesällä yhteistyökumppaniksi tähän joulun ajan valoteokseen, ajattelimme heti, että ilman muuta haluamme paikallisena sähköyhtiönä tuoda iloa ja lämpöä pohjois-karjalaisille ihmisille, kertoo PKS Sähkökaupan liiketoimintajohtaja Tomi Turunen. – Teos on täysin ainutlaatuinen elämys, joka koskettaa varmasti jokaista torilla kävijää ja vahvistaa yhteisöllisyyttä. Yhteisöllisyys ja yhteistyö ovat erityisesti täällä Pohjois-Karjalassa merkittävä voimavara, jota ilman ei kukaan pärjää, Turunen pohtii.

PKS on ilahduttanut ohikulkijoita jo liki kymmenen vuoden ajan Joensuun toimitalonsa edustalla olevilla puuvaloilla. Torin valoteoksen idea jatkuu tänä vuonna myös PKS:n puihin tuoden ledivalojen rinnalle erilaista väritunnelmaa.

Värien voimaa PKS tarjosi myös pari vuotta sitten yhteistyössä Kontiolahden kunnan kanssa Kari Kolan valoteoksen myötä Kuurnan vesivoimalan alueella. Teos houkutteli paikalle tuhansia katsojia ja sen ajatuksena oli valaista äärimmäisen uhanalaisen Saimaan järvilohen kuturantoja salakalastajien karkottamiseksi.

Joulun Taikaa -valoteos on nähtävillä 21.11.21–6.1.22 välisenä aikana joka päivä klo 15–22. Jouluista tunnelmaa kauppatorilla täydentää 9.12. avautuva Joulutori, jossa voi nauttia jouluiloa tuovasta paikallisesta kulttuuritarjonnasta sekä venetsialaisesta hevoskarusellista, joka on  lapsille ilmainen. Joulumökeistä voi ostaa paikallisia herkkuja ja ostoksia myös pukin konttiin. Joulutori on avoinna 9.–22.12. ma–la klo 10–17.

 

Talven Taikaa -valoteos on toteutettu yhteistyössä PunaMusta Media Oyj:n, Veljekset Laakkonen Oy:n, Kaupunkikeskustayhdistys Virran ja PKS Sähkökaupan kanssa.