27.3.2023

Salkun kahvassa

Tarek Meriläinen venyttää ketterärästi kentän oikeaan takanurkkaan, kurottaa mailansa ja nakkaa sulkapallon tarkasti vastapuolen tyhjään etuvasempaan. Piste ja erävoitto. Tarek läpsäyttää ylävitosen pelikaverin kanssa ja kuivaa otsaansa froteepyyhkeeseen. Sulkapallomatsi on irrottanut loistavasti ajatukset sähkömarkkinoista.

Myyntipäällikkö Tarek Meriläinen on hengittänyt sähkömarkkinoiden tahtiin jo vuodesta 2014 lähtien, jolloin hän hakeutui PKS Sähkökauppaan avainasiakaspäälliköksi. Vastikään valmistunut kauppatieteiden maisteri oli jo opiskeluaikana ennättänyt luoda uraa pankkimaailmassa ja oivalsi nopeasti, että pankkitaustasta sopi loistavasti sähkömarkkinoihin. Rahasalkku vaihtui notkeasti sähkösalkkuun.

Työ yritysmyynnissä salkunhoitotehtävissä on ollut mielenkiintoista ja haastaa tekijäänsä mukavasti. Nopealiikkeisen sähkömarkkinan seuraaminen ja markkina-analyysien perusteella tehtävät toimenpiteet täyttävät päivän asiakastapaamisten ohessa.

- Asiakkaat ovat ehdottomasti työni sokeri ja suola. Olen saanut tutustua hyvin erilaisiin toimialoihin ja yritysten tapaan toimia sähköasioissa. Meillä on paljon sellaisia asiakkaita, jotka ovat luottaneet salkunhoitopalveluihimme jo vuosia, ja heistä on tullut läheisiä yhteistyökumppaneita. Heidän suhteensa luottamuksen ylläpito on henkilökohtainen kunnia-asia, Tarek kiteyttää.

- Uusasiakashankinnassa puolestaan aloitetaan luottamuksen rakentamisesta. Se on pitkäjänteistä työtä, joka kantaa hedelmää usein vasta pidemmässä juoksussa.

Tarek seuraa työkseen sähkön hinnan kehitystä pohjoismaisilla sähkömarkkinoilla ja tekee asiakkaan kanssa yhdessä laaditun kiinnitysstrategian mukaiset hintasuojaukset mahdollisimman alhaiseen hintaan.  Viimeiset pari vuotta ovat olleet sähkömarkkinoilla yllätyksellisiä, kun hintataso on keikkunut ennätysmatalan ja ennätyskorkean välillä koronan ja Ukrainan sodan vaikutuksesta.

Yöuniaan mies ei haasteellisten markkinatilanteiden vuoksi ole menettänyt. Jalat pitää vankasti maassa perhe, johon kuuluu vaimon lisäksi päiväkoti-ikäinen poika sekä urheilulliset harrastukset. Sulkapallon ja punttien noston lisäksi viikkorytmiin palaa koronatauon jälkeen myös thainyrkkeily.

- Hyvä vapaa-aika auttaa pääsemään eroon työpäivän hulinasta. Ja näkemykseni on, että tilanne sähkömarkkinoillakin on rauhoittumaan päin, kun Eurooppa pääsee eroon Venäjä-kytköksistään, vihreä siirtymä etenee ja Olkiluoto 3 -ydinvoimala saadaan toivottavasti jo pian täyteen tuotantotehoon, Tarek ynnää.