8.4.2020

Uusiutuvalla energialla tuotettu sähkö ilman lisämaksua

Juhlavuotemme asiakasetu yrityksellesi

 Pohjois-Karjalan Sähkön syntysanat lausuttiin 75 vuotta sitten, kun maakuntaan haluttiin oma sähköyhtiö tuomaan tämän uuden energiamuodon tarjoamat mahdollisuudet kaikkien ulottuville. Sähkön tuomaan riemuun riitti kodeissa aluksi kelmeä sähkövalo katossa ja nurkassa koliseva pulsaattoripesukone. Yrityksissä tuottavuus teki hetkessä aimo loikan sähkön tullessa toimintaan mukaan. Ajan saatossa sähköstä on tullut erottamaton osa ihmisten arkea ja yritystoiminnan edellytystekijä.

Juuri nyt keskiössä on ilmastonmuutos ja siihen vaikuttaminen, missä sähkön käytöllä on tiedostettu olevan keskeinen rooli. Sähkön käytön hintana ympäristönäkökulmasta on, että jokainen toimintaan käytetty megawattitunti tuottaa sivutuotteena 290 kiloa hiilidioksidia ilmaan. Tämän vuoksi varsinkin suurten sähkönkäyttäjien valinnoilla on suuri yksittäinen merkitys siinä, millaisen maailman seuraavat sukupolvet saavat elääkseen.

Kutsumme myös Sinun yrityksesi mukaan vaikuttamaan.

Juhlavuotemme asiakasetuna yrityksesi voi vaihtaa käyttämänsä sähköenergian Guarantee of Origin, eli GO-alkuperämerkityksi uusiutuvaksi sähköenergiaksi tämän vuoden ajaksi ilman lisämaksua.

Alkuperämerkityn sähkön lisämaksu sähköpörssissä on tällä hetkellä noin 80 senttiä megawattitunnilta. Esimerkiksi 7000 megawattitunnin vuosikäytöllä edun rahallinen arvo vuodessa on 5600 euroa. Yrityksesi sähkösopimus pysyy muilta osin ennallaan, ainoastaan sähkön alkuperä vaihtuu sekasähköstä päästöttömään sähköön.

Tavoitteenamme on tämän vuoden aikana saada 10 000 asiakastamme vaihtamaan sähkön käyttönsä päästöttömäksi, jolloin saisimme yhdessä aikaan 120 000 tonnin vähennyksen hiilidioksidipäästöihin. Tämä vastaa esimerkiksi noin 52 000 polttomoottorikäyttöisen henkilöauton vuotuisia päästöjä.

Lue lisää, kuinka GO-päästömarkkina toimii 

GO-valinta auttaa yritystäsi erottumaan muista edukseen

Hyvistä asioista kannattaa aina kertoa asiakkaille ja sidosryhmille. Uusiutuvan sähköenergian käyttäminen osana yrityksesi ympäristövalintoja on tieto, jota asiakkaasi ja muut sidosryhmät arvostavat yhä enemmän. Tieto kannattaa viedä kaikkiin yrityksesi kanaviin henkilöstöä tietenkään unohtamatta. Jos yrityksessäsi on käytössä ympäristöjärjestelmä, uusiutuvan sähköenergian käyttö sopii luontevaksi osaksi laajentamaan myös sen merkitystä. GO-alkuperämerkityllä sähköenergialla ei ole yleistä Euroopan laajuista tunnusta olemassa, mistä syystä suunnittelimme oma merkin asiakkaidemme käyttöön. GO-sähkön valinneet asiakkaamme voivat käyttää GO-tunnusta vapaasti omassa viestinnässään kertoessaan sähkön käytöstään.

Olemme yhteydessä sinuun tämän vuoden loppupuolella, kysymme yrityksesi kokemuksia ja kerromme, millaisia ympäristövaikutuksia valinnalla on ollut. Tiedustelemme siinä yhteydessä myös, haluaako yrityksesi jatkaa uusiutuvan sähköenergian käyttämistä jatkossakin.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin kerromme lisää:

Anne Nyyssönen avainasiakaspäällikkö p. 040 922 3323 anne.nyyssonen@pks.fi

Tarek Meriläinen myyntipäällikkö p. 0400 148 297 tarek.merilainen@pks.fi