28.10.2021Juha Pakarinen

PRIIMAPLUS Hinnankiinnityspalvelu tarjosi selvää säästöä kesän 2021 sähkölaskuihin

Onko Priimaplus-sopimukseen kuuluva hinnankiinnityspalvelu tuttu sinulle? Sen yhtenä tavoitteena on saavuttaa hintasäästöjä, mikäli tähän tarjoutuu mahdollisuus. Kesällä 2021 tämä toteutui erinomaisesti – noin 20 000 kWh sähköä kuluttava yritys säästi pelkästään heinäkuussa yli 650 € sähkölaskussaan. Keskimäärin yritys pienensi sähkökulujaan touko-elokuussa noin 212 €.

Arvostetaanko sinunkin yrityksessäsi sähkökumppania, joka ei vain tyydy toimittamaan sähköä, vaan palvelee kokonaisvaltaisesti? Rehdillä ja luotettavalla toimijalla on kasvot ja hän seisoo rinnallasi tuoden asiantuntijanäkemystä yrityksesi sähköasioihin. Aidosti palveleva sähkötoimittaja haluaa myös tuoda markkinoille yritysten tarpeisiin kehitettyjä tuotteita.

Tähän kaikkeen olemme pyrkineet Priimaplus-sähkösopimuksellamme. Se perustuu pörssisähköön, joka on edullisin sähkömuoto pitkällä aikavälillä, mutta tarjoaa myös mahdollisuuden kiinnittää sähkön hintaa kiinteälle hintatasolle.

Priimaplus-sopimukseen sisältyy ainutlaatuinen hinnankiinnityspalvelu, jossa asiantuntijamme kiinnittävät yritysten sähkön hintaa yhteissalkun hoidon periaatteella.

Hinnankiinnitysten avulla pystyt vakauttamaan sähkön hintaa ja saat ennustettavuutta sähkölaskuihin aikoina, jolloin yrityksessäsi kuluu eniten sähköä.

Hinnankiinnityspalvelulla yli 200 € säästö sähkölaskuihin kesällä 2021

Erityisen hinnankiinnityspalvelusta tekee se, että yrityksellesi voi avautua mahdollisuus hankkia sähköä jopa markkinahintaa halvemmalla. Tänä kesänä tämä toteutui erityisen hyvin, vaikka kesä 2021 oli poikkeuksellinen niin sään kuin sähkön hinnan suhteen.

Hinnankiinnityspalvelua hyödyntävät yritykset muodostavat yhdessä noin 800 käyttöpaikan kokonaisuuden ja säästivät touko-elokuussa 2021 yhteensä noin 165 000 € sähkölaskuissa.

Touko-elokuussa 2021 hinnankiinnityspalvelua käyttävä yritys säästi sähkölaskussa keskimäärin 212 €. 

Eräs Pk-yritys, jolla sähkönkulutus oli heinäkuussa 2021 noin 19 500 kWh, säästi 75% hinnankiinnityksellä  668,91 €. Ilman kiinnitystä energiakustannukset olisivat olleet 1535,43 €, kiinnityspalvelun ansiosta 866,52 €.

Kesän 2021 verottomat spot-hinnat

Kesälle 2021 kiinnitetyt verottomat hinnankiinnityshinnat

Pörssisähkön hinnat  nousivat ennätyskorkealle:

5,62 snt/kWh kesäkuussa. 

7,88 snt/kWh heinäkuussa. 

Vuonna 2020 asiantuntijamme näkivät parhaaksi kiinnittää verotonta hintaa:

3,809 snt/kWh kesäkuulle 2021. 

3,242 snt/kWh heinäkuulle 2021.

Hinnankiinnityspalvelulla saavutettiin hintasäästöä myös alkuvuonna hyytävän pakkasjakson aikaan, jonka ehkä muistatkin vielä. Talven hintasäästöistä voit lukea lisää blogistamme.

Pörssisähkön hinta korkealla tänä syksynä

Viime vuonna saatiin myhäillä pitkän aikaa tyytyväisenä pörssisähkön edullista hintatasoa. Tänä kesänä ja syksynä ollaan puolestaan todistettu, miten nopeasti markkinatilanne voi muuttua sääolojen myötä.

Tämän kesän spot-hinnat saivat monelle palan kurkkuun, eivätkä sitä huuhtoneet edes syksyn sateet - vähäsateisuus vaikutti osaltaan tavallista korkeampiin hintoihin.

Pörssisähkön hinnat ovatkin pysyneet tänä syksynä selkeästi viime vuosia korkeammalla tasolla. Syistä syksyn hintojen takana voit lukea blogistamme Miksi sähkönhinnat ovat historiallisen korkealla ja mitä sähkönkäyttäjän tulisi siitä ajatella?

Näkymät hintakiinnityksiin loppuvuodelle 2021 ja alkuvuodelle 2022

Mietit varmasti, onko hintoihin tulossa helpotusta ensi vuonna. Tämänhetkisten markkinanäkymien mukaan pörssisähkön hinta tulee olemaan melko korkea myös ensi vuoden alussa.

Samasta syystä myös kiinnityshinnat ovat ensi vuodelle selkeästi viime vuotta suurempia. Ensi vuodelle hintakiinnityksiä ei vielä ole tehty, mutta loka-joulukuulle 2021 sähkön hintaa on kiinnitetty 50 % 3,002 snt/kWh (alv 0%).

PKS:n asiantuntijat apunasi

Tällaisessa tilanteessa, jossa hinnat vaihtelevat rajusti, antaisin vinkiksi käyttää mahdollisimman paljon PKS:n asiantuntemusta yrityksesi sähköasioiden hyödyksi. Asiantuntijamme käyttävät kaiken käytettävissä olevan tiedon vakauttaakseen yritysten energiakustannuksia hinnankiinnityspalvelun avulla

Nykyisessä muuttuvassa tilanteessa hinnankiinnityspalvelulla pyritäänkin etupäässä saavuttamaan ennustettavuutta tuleviin sähkölaskuihin ja pienentämään sähkön hinnannousun riskejä. Asiantuntijamme arvioivat sopivaa kiinnityshintaa mm. hintojen mahdollisten nousujen ja laskujen näkökulmasta, sillä sääolot voivat keikauttaa hinnat nopeasti eri tasolle.

Ensi vuoden hintaennusteet voivat muuttua esimerkiksi, jos Norjan ja Ruotsin vesivoimatuotanto paranee tai Suomessa pystytään tuottamaan huomattavasti enemmän tuulivoimaa. Tällöin sähköä voidaan ostaa vähemmän kalliilla tuotantomuodoilla, mikä puolestaan madaltaisi sähkön hintaa.

Kiinnostuitko hinnankiinnityspalvelusta? Tutustu hinnankiinnityspalveluun ja Priimaplus-sopimukseen tarkemmin verkkosivuiltamme ja Näin ostat sähköä edulliseen hintaan -oppaastamme.

Jos yritykselläsi ei vielä ole käytössä hinnankiinnityspalvelua, asiakaspalvelumme auttaa mielellään käyttöönotossa: asiakaspalvelu@pks.fi tai puh. 013 2663 100 (ma-to klo 8-18, pe 9-18).

Tarjouksen Priimaplus-sähkösopimuksesta voit pyytää tästä linkistä. Voit myös ottaa Priimaplus-sähkösopimuksen käyttöösi soittamalla meille puh. 013 2663 100.

Juha Pakarinen
Myyntipäällikköjuha.pakarinen@pks.fi