10.4.2019

PRIIMAPLUS Kauppias, vaikuta sähkölaskuusi kaupan arjessa!

Elintarvikkeiden myynnissä kylmäkalusteet syövät huomattavan määrän energiaa ja sähkönkulutus vaikuttaa suoraan kauppiaan liiketoiminnan kannattavuuteen. Kerromme tässä artikkelissa 5 vinkkiä, joiden avulla kauppias voi vaikuttaa sähkölaskuun kaupan arjessa.

Mikä kaupassa syö sähköä?

Kylmälaitteet kuluttavat paljon sähköä. Ne haukkaavat tyypillisesti noin puolet kaikesta kaupan käyttämästä sähköstä. Riippuen kaupan koosta, kylmäjärjestelmiin uppoaa 1000-10 000€ vuodessa. Tämän lisäksi valaistus ja LVI-järjestelmät ovat kaupan suurimpia sähkönkuluttajia.

Järkevöittämällä kaupan sähkönkulutusta, kauppias voi säästää merkittäviä summia vuosittain.
Järkevöittämällä kaupan sähkönkulutusta, kauppias voi säästää merkittäviä summia vuosittain.

5 vinkkiä, joilla vaikutat sähkölaskuun kaupan arjessa

Kauppias voi vaikuttaa sähkölaskun loppusummaan parantamalla kaupan kylmälaitteiden energiatehokkuutta – kuluttavathan ne noin puolet kaupan käyttämästä sähköstä. Tässä muutama käytännöllinen vinkki:

  1. Täytä kylmäkalusteet oikein

  2. Pidä kylmähyllyt siisteinä

  3. Säädä kylmäkalusteiden lämpötilat oikein

  4. Päivitä kylmäkalusteet kannellisiin

  5. Valaise fiksusti

Lue tarkemmat ohjeet maksuttomasta oppaastamme.

Kauppaan sopiva sähkösopimus

Kauppiaalla on valittavanaan kahdentyyppisiä sähkösopimuksia: perinteisiä määräaikaisia sähkösopimuksia, joissa hinta on kiinteä ja sopimus sitoo koko sovitun voimassaoloajan sekä joustavampia pörssisähkösopimuksia, joissa sähköä ostetaan jatkuvasti sähköpörssin hinnalla toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Lue täältä, miten kauppias hyötyy pörssisähköstä.

Oli yrityksellä millainen sähkösopimus tahansa, on luotettava sähkönmyyjä kauppiaalle arvokas apu. Yrittäjälle aika on rahaa, jolloin asioiden on hoiduttava mahdollisimman suoraviivaisesti myös sähkönmyyjän kanssa. Siksi toimiva palvelu ja suora yhteys palveluntarjoajaan aina tarvittaessa ovat avainasemassa. Lue mistä tunnistat luotettavan sähkönmyyjän.

K-kauppiaan kokemukset pörssisähköstä

K-kauppias Tero Rautiaisen kokemusten mukaan pörssisähkösopimus on osoittautunut varsin toimivaksi sopimusmalliksi kaupan tarpeisiin. Erityisesti Rautiainen pitää mahdollisuudesta seurata sähkön hinnan kehitystä. Seuranta on yksinkertaista, sillä tietyn hintarajan ylittyessä Rautiainen on tilannut puhelimeensa automaattiset hintailmoitukset.

Ajallisesti hinnan seurantaan ja hintakiinnitysten tekemiseen on kulunut pari tuntia kuukaudessa. Se on kannattanut, sillä suhteessa käytettyyn aikaan Rautiainen on saanut pörssisähkösopimuksella aikaan merkittäviä kustannussäästöjä. ”Kiinnostaahan sitä sähkönhintaa seurata – miksi ei kiinnostaisi?”, sanoo K-kauppias Tero Rautiainen

Hyödyllistä tietoa kaupan sähköasioista

Jotta kaupan sähköasioiden hoitaminen olisi mahdollisimma helppoa, kokosimme parhaat vinkit juuri kauppiaiden tarpeisiin.

Lataa maksuton opas ja lue kuinka saat kaiken hyödyn irti sähkösopimuksesi tarjoamista mahdollisuuksista. Saat vinkkejä muun muassa sopivan sähkösopimuksen valintaan ja keinoja vaikuttaa sähkölaskuun kaupan arjessa.