27.2.2019

PRIIMAPLUS Kotileipomo Riikonen Oy – Hyvä kumppani lisää ymmärrystä ja säästää rahaa sähkökaupassa

Kotileipomo Riikonen Oy on vuonna 1976 perustettu perinteinen karjalainen leipomotuotteita valmistava yritys, joka toimittaa tuotteita pakasteena ja tuoreena koko Suomen alueelle. Leipomossa sähköä kuluu paljon. Eniten sitä vievät valmistuksessa käytettävät koneet eli uunit, munkkiradat ja pakastimet sekä ilmastointi.

Kun sähkön kulutus on kovaa, ovat toimitusvarmuus ja kumppanin luotettavuus tärkeitä tekijöitä sähköntoimittajan valinnassa. “PKS on ollut meillä toimittajana koko historian ajan eikä ole kukaan esittänyt vielä parempaa tarjousta”, Jorma Riikonen kertoo. “Olemme olleet tyytyväisiä, eikä mitään valittamista ole ollut. Kaikki on sujunut niin kuin on sovittu! Myös hinta on mahdollisimman edullinen meille”, kuvailee leipomoyrittäjä Jorma Riikonen yhteistyötä PKS:n kanssa.

Pörssisähkö tuo säästöä paljon kuluttavalle yritykselle, kuten leipomolle

PKS on toimittanut Kotileipomo Riikoselle pörssisähköä eli sähköä, jonka hinta on aina ajan tasalla, koska se “kilpailutetaan” pörssissä jokaisena tuntina. PKS seuraa sähkön hintaa ja vastaa sähkön hintakiinnitysten tekemisestä Kotileipomo Riikosen puolesta.

“Se on aika pieni marginaali, jossa sähkön hinnassa kilpaillaan ja pörssisähköön liittyvällä palvelulla voidaan saada aitoa etua. Pitkässä juoksussa myös hinnassa on jääty voiton puolelle”, Riikonen toteaa.

Sähkön ostamisesta yksinkertaista

“PKS on ollut edelläkävijä varsinkin pörssisähkön helpossa tarjonnassa. Tässä muut toimijat ovat tulleet perässä”, Riikonen sanoo. “Tämä on selkeää ja luotettavaa, niin ei ole tarvinnut muita vaihtoehtoja miettiäkään”, hän jatkaa.

PKS:n asiakkuus on opettanut paljon myös Kotileipomo Riikoselle: “Olemme käyneet yhdessä läpi, mistä sähkön hinta muodostuu ja mihin hinnassa voi vaikuttaa ja mihin ei. Nyt osaan kysyä myös kilpailevilta tarjoajilta näitä asioita. Tämä auttaa ostamaan järkevästi, mikä on tärkeää erityisesti, kun sähkönkulutus on suurta”, Jorma Riikonen kertoo.

Hän suosittelee PKS:n pörssisähköä ja hinnankiinnityspalvelua myös muille leipomoille.

Lisätietoa leipomon älykkäästä sähkönkäytöstä ja -hankinnasta

Lataa leipomoiden opas älykkäämpään sähkönkäyttöön ja -hankintaan. Kokosimme yksiin kansiin leipureille ajankohtaista energiatietoa, jotta saat kaiken hyödyn irti sähkösopimuksesi tarjoamista mahdollisuuksista. Saat vinkkejä muun muassa keinoista vaikuttaa leipomon sähkölaskun suuruuteen sekä lisätietoa erilaisten sähkösopimusten ominaisuuksista.