15.8.2023

PRIIMAPLUS Priima Live tutuksi, osa 3: Hintavahdin ja kiinnitysautomaatin käyttö

Harvalla meistä on aikaa seurata sähkön hintakehitystä päivittäin. Live-palvelussa onkin pari helpottavaa ominaisuutta, joiden avulla voit unohtaa hinnan vahtimisen ja silti varmistaa itsellesi sopivat hintakiinnitykset. Näitä ovat hintavahti ja kiinnitysautomaatti. Priimaplus-asiakkaille tarjoamme myös Hinnankiinnityspalvelua.

Hintavahti

Jos hinta ei juuri nyt ole mielestäsi sopiva ja haluat jäädä odottamaan parempaa hetkeä, hintavahti seuraa puolestasi hintaa ja hälyttää, kun asettamasi hintaraja puhkeaa. Pääset asettaman hintavahdin Priima Livessä painamalla haluamaasi hintajaksoa.

Tee näin: Klikkaa kiinnityshintanäkymän yläreunasta "Aseta hintavahti" ja aseta kiinnitysjakson hinnalle valitsemasi ylä- ja alaraja. Esimerkkinä alla olevassa kuvassa Q4-2023 -aikajakson hinnalle asetetaan alarajaksi 4,5 snt/kWh ja ylärajaksi 5,8 snt/kWh.

Kiinnityshinnan ylittäessä tai alittaessa asetetun rajan saat ilmoituksen teksiviestillä ja sähköpostiin. Viestin saatuasi voit kirjautua Liveen (ohjeet löydät täältä) ja tehdä haluamasi kiinnityksen. Voit muokata asettamiasi rajoja tai poistaa ne milloin haluat.

Kiinnitysautomaatti

Jos mielessäsi on hinta, jolla haluat kiinnittää hintaa, mutta et halua tai ehdi seurata hintojen kehitystä, kiinnitysautomaatti auttaa. Voit asettaa Priima Liven tekemään hintakiinnityksen automaattisesti hinnan alittaessa asetetun rajan. 

Tee näin: Klikkaa "Aseta kiinnitysautomaatti" -kohtaa tietyn aikajaksonäkymän yläreunassa. Aseta haluamasi raja, esim. kuvan mukainen 4 snt/kWh. Seuraavaksi voit valita kiinnitysmäärän, joko kokonaan tai osittain. Jatka kiinnityksen vahvistamiseen samalla tavalla kuin tavallisen hintakiinnityksen kohdalla. Kun hintaraja alittuu, kiinnitys tulee automaattisesti voimaan. Kiinnityksen toteutuessa saat viestin. Voit muuttaa tai poistaa asettamasi automaatin halutessasi, mutta toteutuneet kiinnitykset ovat sitovia.

Tervetuloa tutustumaan omaan sähkönkäyttöösi ja käyttämään digitalisaatiota sähkönhankinnan apuna!

Yritysasiakaspalveluumme auttaa Priima Liveen kirjautumisessa: yritysasiakaspalvelu@pks.fi tai puh. 013 266 3700 (ma-pe klo 9-16)!

Priima Live tutuksi -sarjan osat: 

  1. Käytöt ja kustannukset

  2. Hintakiinnityksen tekeminen

  3. Hintavahdin ja kiinnitysvahdin käyttö (tämä teksti)

  4. Sähkön alkuperän valinta