15.9.2020Tomi Turunen

PRIIMAPLUS Ravintola Kerubi: Päästötön sähkö sopii ravintola-bisnekseen – Vastuullisuus mukana kaikessa

Priimaplus-pörssisähkösopimus sopii ravintoloille, joissa asiakasmäärät nousevat tasaisesti päivällä ja ovat illalla ja yöllä suurimmillaan. Tällöin pörssisähkön hinta on halvimmillaan. Myös Ravintola Kerubin sähkösopimuksena on Priimaplus. “Kun hinnat ovat kohdallaan ja palvelu pelaa, voi keskittyä rauhassa omaan liiketoimintaan. Käyttämämme sähkö on ollut jo vuosia päästötöntä tuulivoimaa.”

Hyvää fiilistä musiikista ja ruoasta

Joensuun Ilosaaressa sijaitseva Kerubi on tunnettu ruokaravintola ja esiintymisareena, jossa järjestetään erilaisia bändikeikkoja ja stand up -esityksiä. Kerubissa ovat aikojen saatossa vierailleet lähes kaikki kotimaisen rock- ja pop-musiikin kirkkaimmat tähdet Alangosta Sanniin.

“Asiakkaat arvostavat meillä järjestettyjä keikkoja, koska tarjonta on monipuolista ja Kerubin Sali on tehty konsertteja varten. Tila on viimeisen päälle akustoitu ja sen äänentoisto ja valokalusto ovat huippuluokkaa. Myös esiintymislavalle näkee joka puolelta. Meillä viihdytään, eikä ilta lopu keikkaan, vaan sitä jatketaan klubitunnelmissa Kerubin yökerhossa ”, Kerubin toimitusjohtaja Asko Piiparinen kuvaa.

Suosittu ravintola on yhdistänyt ainutlaatuisella tavalla ruoan ja musiikin keskenään sointuvaksi pariksi. Ravintola Kerubi tarjoaa mahtavia makuja monipuolisissa lounas-, päivällis- ja illallismenuissaan.

“Annoksissamme maistuvat kaukomaat ja karjalaisuus. Teemme ala carte -ruoat tuoreista raaka-aineista. Meidät tunnetaan myös laadukkaista burgereista ja maukkaista kasvisruuista”, Piiparinen kertoo.

Vastuullisuus on tärkeä arvo

Ravintola Kerubi pitää sydämen asiana tuottaa asiakkailleen hyvää mieltä musiikin, tapahtumien ja ruoan merkeissä. Vastuulliseen panostetaan kaikessa yritystoiminnassa.

“Ravintolatoiminnassa poimimme makuja maailmalta, mutta suosimme paikallisia raaka-aineita. Haluamme, että asiakkaamme nauttivat hyvästä ruoasta ja musiikista. Huolehdimme myös, että työntekijöillämme on kivaa töissä. Suunnittelemme paljon asioita tiimeissä ja annamme työntekijöidemme ottaa vastuuta”, Piiparinen sanoo.

Myös ympäristön hyvinvointi on tärkeää Kerubille. “Hyvä musiikki kestää aikaa, kuten maapallommekin hyvin huolehdittuna. Siksi tarvitaan vastuullista toimintaa. Pyrimme toimimaan ilmastoasiat mielessämme. Meillä on tarjolla kasvisruokia normaalia ravintolaa enemmän. Panostamme myös kierrätykseen ja minimoimme aina jätteen määrän ja jäterekkojen käyntikerrat Kerubilla”, Piiparinen kiteyttää.

Kerubi huomioi ympäristön myös sähkösopimusvalinnassa. Kerubin sähköntoimittajana on Pohjois-Karjalan Sähkö ja sähkösopimuksena yrityksille sopiva Priimaplus. Se on pörssisähkösopimus, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kiinnittää sähkön hintaa yritykselle sopivalle hintatasolle jopa kahden vuoden päähän. Lisäksi sen energiamuodoksi voi valita päästöttömän energian.

“Haluamme toimia luotettavan toimijan kanssa, ja meille on tärkeää ostaa vihreää sähköä. Käyttämämme sähkö on ollut jo vuosia päästötöntä tuulivoimaa. Odotan sähkösopimukselta kilpailukykyistä hintaa sekä ennen kaikkea vaivattomuutta. Sitä, että palvelu pelaa, hinnat ovat kohdallaan ja itse voi keskittyä omaan liiketoimintaan”, Piiparinen sanoo.

Pörssisähkö kuin tehty ravintolabisnekseen

Ravintola Kerubissa suurin asiakasvirta painottuu päivään, iltaan ja yöhön. Näinä aikoina myös pörssisähkön hinta on halvimmillaan. Sähkön hinta kilpailutetaan pörssissä päivittäin ja tunneittain, jolloin hinta on aina aidosti kilpailukykyinen.

“Kerubi toimii 2000 neliön kiinteistössä. Meillä kuluu sähköä noin 380 000 kWh vuodessa. Uskoisin, että keittiömme uunit ja rasvakeittimet vievät eniten sähköä. Kylmäkaapit ja pakastimet keittiön ja ravintolan puolella ovat päällä yötä päivää. Sähköä kuluu reilusti myös kiinteistömme ilmanvaihtoon ja Kerubin Salin esitystekniikkaan. Kerubin sähkönkäyttöä voisi kuvata tiivistetysti niin, että pyrimme vastuulliseen energiankulutukseen ja valitsemme hankinnoissa energiatehokkaat vaihtoehdot”, Piiparinen kertoo.

Kiinnostuitko Priimaplus-pörssisähköstä?

Kysy lisää asiantuntijoiltamme tai pyydä tarjous!

Tomi Turunen
Liiketoimintajohtaja, Sähkökauppatomi.turunen@pks.fi