3.6.2021Tomi Turunen

PRIIMAPLUS Suomen Biathlon osuu napakymppiin Priimaplus-sähkösopimuksella

Suomen Biathlonille luottamus tarkoittaa, että se tehdään, mikä luvataan. Maailman johtava ampumahiihtolaitevalmistaja vastaa ratapalveluista myös ensi vuonna järjestettävissä Pekingin Olympialaisissa. “Luottamus on tärkeää kaikessa bisneksessä. PKS:ään olemme luottaneet jo 40 vuoden ajan.”

Muistat varmasti kisahetkiä, joissa odotat jännitystä pidätellen ampumahiihtäjiemme saapumista ammuntaosuudelle. Huippu-urheilijan keskittyminen ja tarkka tähtäys. Kaikkien katseet maalitaulussa  Osuma! Tuloksen osumasta tai hutista saa heti.

Nämä ampumahiihtokisoissa käytetyt ampumaratataulut ovat maailman johtavan ampumahiihtolaitevalmistajan  tuotteita. Liperissä toimivan perheyrityksen tuotteita on käytössä jo yli 30 maassa.

Asiantuntemukselle käyttöä

Luotettavat ampumaratapalvelut ovat Suomen Biathlonin toimitusjohtaja Marko Kurviselle kunnia-asia.

“Siitä lähdetään, ettei toimitus viivästy koskaan. Mieleen on jäänyt tapaus, jossa olimme asiantuntijajärjestäjänä Norjan ampumahiihtokilpailussa. 600 nuorta odotti kuumeisena kisan alkua. Kymmenen minuuttia ennen starttia toimitsija katkaisi vahingossa verkkokaapelin.”

Kun kaikki on mahdollista, myös tämä oli.

“Koko kilpailun peruutus oli lähellä tai vähintäänkin kaikille kilpailijoille olisi pitänyt laatia uusi starttiaika. Tämä olisi viivästyttänyt kilpailua huomattavasti. Meillä oli vain vähän aikaa korjata asia, mutta teimme sen ja kisa saatiin käyntiin.”

Suomen Biathlonin on vastannut paralympialaisten laitteiden ja laitteiston toimituksista jo vuoden 2002 Salt Lake Cityn paralympialaisista. Kuva: Suomen Biathlon Oy:n arkisto.
Suomen Biathlonin on vastannut paralympialaisten laitteiden ja laitteiston toimituksista jo vuoden 2002 Salt Lake Cityn paralympialaisista. Kuva: Suomen Biathlon Oy:n arkisto.

Vastuu sääntöjen mukaisista ampumaradoista

Tilanteessa konkretisoitui hetkessä niin luotettavien tapahtumapalvelujen kuin sähkön merkitys urheiluliiketoiminnassa. Tarinoita vuosien varrelta olisi jaettavaksi vaikka kuinka, sillä Marko on osallistunut ampumahiihdon tapahtumiin jo 20 vuoden ajan. Lajin ympärillä toimivat ihmiset ovat tulleet tutuiksi ja ovat kuin oma ampumahiihtoperhe.

Olemme mukana kilpailutapahtumissa aina, kun ampumahiihtokisa lähetetään suorana lähetyksenä. Oli kyse olympialaisista, maailmancupeista, MM- tai SM-kilpailuista, asiantuntijatiimimme on jo alkuhetkistä lähtien rakentamassa onnistunutta kilpailua ampuratapalvelujen osalta.

Edelläkävijä para-ampumahiihtolaitteissa

Suomen Biathlon on valmistanut harrastus- ja kisatapahtumissa käytettäviä ammuntatauluja  jo vuodesta 1980 lähtien. Tuo vuosi on jäänyt erityisenä niin yhtiön kuin lajin historiaan, sillä samaisena vuonna Kansainvälinen Ampumahiihtoliitto (IBU) hyväksyi Suomen Biathlonin kehittämät tuotteet kisatapahtumien virallisiksi ammuntatauluiksi.

Jo tuolloin visionäärinen yhtiö on pysynyt uskollisena jatkuvalle kehitystyölle. Yhtiö aloitti jo vuonna 2000 edelläkävijänä para-ampumahiihtolaitteiden kehittämisen ja on tällä hetkellä Kansainvälisen Paralympialiiton virallinen yhteistyökumppani.

“Rakensimme ensimmäisen kerran vuoden 2002 Salt Lake Cityn Paralympialaisiin kaikissa oloissa toimivan ampumaratalaitteiston sekä laitteet näkövammaisten ampumahiihtoon. Siitä lähtien parabiathlon-tuotteemme  ovat mahdollistaneet para-urheilijoiden ampumahiihdon luotettavat ampumaosuudet ja -tulokset.”

Suomen Biathlon on tänä päivänä Kansainvälisen Paralympialiiton virallinen yhteistyökumppani. Kuva: Suomen Biathlon Oy:n arkisto.
Suomen Biathlon on tänä päivänä Kansainvälisen Paralympialiiton virallinen yhteistyökumppani. Kuva: Suomen Biathlon Oy:n arkisto.

Kehitystä myös elektronisen ammunnan parissa

Yhtiö on lähtenyt kehittämään pioneerina myös muita uusia mahdollisuuksia lajiin.

“Ampumahiihdossa käytetään edelleen ampuma-aseita ja lyijypanoksia. Muutokset lajiin ovat kuitenkin mahdollisia tulevaisuudessa. Joissakin lajeissa ollaan jo siirrytty elektroniseen ammuntaan. Esimerkiksi nykyaikaisissa viisiotteluissa ammuntaan on käytetty jo yhdeksän vuoden ajan pelkästään elektronisia aseita ja tauluja.”

Kurvisen Perheyhtiö valmistaa ja myy elektronisia laitteita Eko-Aims Oy yhtiössään brändillä . Yhtiö vie tuotteita jo yli 65 maahan.

“Elektronisen ammunnan suosio kasvaa ympäri maailmaa. Esimerkiksi useissa Aasian maissa ampuma-aseiden pitäminen on hyvin rajoitettua. Ympäristö- ja turvallisuusasiat nousevat koko ajan tärkeämpään rooliin nyky-yhteiskunnassa.”

Kurvisen Perheyhtiö valmistaa ja myy elektronisia laitteita elektroniseen ammuntaan Eko-Aims Oy yhtiössään brändillä Ecoaims. Kuva: Suomen Biathlon Oy:n arkisto.
Kurvisen Perheyhtiö valmistaa ja myy elektronisia laitteita elektroniseen ammuntaan Eko-Aims Oy yhtiössään brändillä Ecoaims. Kuva: Suomen Biathlon Oy:n arkisto.

PKS:n asiantuntemukseen voi luottaa

Lukuisissa kisatapahtumissa käytetyt toimitsijakortit ovat edelleen tallessa Markon työhuoneessa. Ne muistuttavat hienoista hetkistä, joita on koettu arvostetun lajin parissa.

Parhaimmillaan 200 päivää vuodessa ulkomailla työskentelevälle on tärkeää, että yritys toimii sujuvasti poissa ollessa. Työhön voi keskittyä hyvillä mielin, kun tietää oman yrityksen, yhteistyökumppaneiden ja palveluntarjoajien hoitavan 100-prosenttisesti asioita yrityksen eduksi. Yksi näistä on Pohjois-Karjalan Sähkö (PKS).

PKS on Suomen Biathlonin sähköntoimittaja. Voimme luottaa heihin täysin, mikä on meille erittäin tärkeää. Olemme kasvaneet vuosien varrella yrityksenä ja PKS on aina tukenut kasvuamme sähköasioiden saralla. PKS on kuin kumppani meille.

Suomen Biathlonin väki oli vieraana vuoden 2019 Kiinan Laser Run -tapahtumassa. Kuva: Suomen Biathlon Oy:n arkisto.
Suomen Biathlonin väki oli vieraana vuoden 2019 Kiinan Laser Run -tapahtumassa. Kuva: Suomen Biathlon Oy:n arkisto.

Hinnankiinnityspalvelu käytössä Priimaplus-sopimuksessa

Suomen Biathlonilla on käytössä PKS:n edulliseen pörssisähköön perustuva Priimaplus-sähkösopimus. Siinä sähkön hinta kilpailutetaan pörssissä päivittäin ja tunneittain, jolloin hinta on aina aidosti kilpailukykyinen.

Moderni Priimaplus-sähkösopimus sisältää ainutlaatuisen mahdollisuuden vakauttaa sähkön hintaa . Tämä maksuton palvelu on käytössä myös Suomen Biathlonilla ja siihen kuuluvalla Myllyn Koneistuksella (aputoiminimi). Tutustu Myllyn Koneistuksen asiakastarinaan täältä

“Edullinen sähkön hinta on tärkeä tekijä. Emme hae pikavoittoja, vaan parasta hyötyä pitkässä juoksussa. Tärkeintä on, että voimme jättää sähköasioiden hoidon hyvillä mielin PKS:n asiantuntijoille.”

Lisätietoa

Haluaisitko kuulla lisää Priimaplus-sähkösopimuksesta?

Ota yhteyttä meihin: asiakaspalvelu@pks.fi tai puh. 013 2663 100 (ma-to klo 8–18, pe 9–18).

Voit myös pyytää yrityksellesi tarjouksen Priimaplus-sähkösopimuksesta tästä linkistä.

Priimaplus-sähkösopimukseen ja sen eroihin muihin sähkösopimuksiin verrattuna pääset tutustumaan myös oppaastamme. Hinnankiinnityspalvelusta saat kattavan kuvan blogiartikkeleistamme:

Tomi Turunen
Liiketoimintajohtaja, Sähkökauppatomi.turunen@pks.fi