4.2.2021Antti Rautiainen

PRIIMAPLUS Trendit vuonna 2021 – Näitä asioita yritykset arvostavat sähköpalveluissa

Millaisia tarpeita sinun yritykselläsi on sähköpalveluille? Listasimme blogiimme kolme suurinta trendiä, joita Priimaplus-yritysasiakkaamme arvostavat sähkönmyyjässä vuonna 2021. Toivotko samoja asioita oman yrityksesi sähköasiantuntijalta?

Näitä asioita yritykset haluavat sähkönmyyjältä

1. Liiketoiminnan vaatimusten mukaiset ratkaisut sähkön ostamiseen

Digitalisaatio on tuonut nopeasti uusia mahdollisuuksia sähkönkäyttäjille. Sähkönmyyjät PKS etunenässä pyrkivätkin kehittämään palveluja asiakaslähtöisemmiksi ja tarjoavat yrityksille yhä enemmän vaihtoehtoja.

Kokemuksemme mukaan vuonna 2021 yritykset haluavat tehdä sähkön käytöstä entistä fiksumpaa ja vastuullisempaa. Omaa sähkönkulutusta seurataan aktiivisesti ja siihen vaikuttavia hankintoja suunnitellaan pitkällä tähtäimellä. Sähkösopimus valitaan huolella oman sähkönkulutusprofiilin ja tarpeiden perusteella. Halutaan nykyaikainen sopimus, joka tarjoaa kaiken tämän sekä joustavuutta.

Vuonna 2021 yritykset ovat kiinnostuneita tekemään sähkön käytöstä yhä fiksumpaa.

Hyvä esimerkki tästä on sähkön omatuotanto, josta yhä useammat yritykset ovat kiinnostuneita. PKS:n palvelutarjonnassa Priimaplus-sähkösopimus tuo haluttua monipuolisuutta ja sopii hyvin aurinkosähkötuottajan tarpeisiin. Päiväaikaan ostosähkön tarvetta voi pienentää aurinkosähköllä ja yöllä hinnan ollessa alimmillaan yritys käyttää tuntihinnoiteltua pörssisähköä.

Jatkossa myös taloyhtiöt ja kiinteistöosakeyhtiöt tulevat saamaan aiempaa suuremman hyödyn energiayhteisön perustamisesta, kun valmisteilla ollut aurinkosähkön hyvityslaskentapalvelu tulee saataville vaiheittain tulevien vuosien aikana. Sen myötä kiinteistösähkön jälkeen ylijäävää aurinkosähkötuotantoa voidaan jyvittää pienentämään suoraan jokaisen asukkaan omaa sähkölaskua. Lue lisää aurinkosähköjärjestelmiä koskevista palveluistamme.

2. Sähkönmyyjä, joka toimii yrityksen sähköasiantuntijana

Yhä useammat yritykset haluavat ulkopuolisen sähköasiantuntijan hoitamaan sähköasioita oman yrityksen puolesta. Sähkönasiantuntijapalvelut ovat tähän helppo ja vaivaton keino, jonka avulla yritys voi keskittyä omaan ydinbisnekseensä.

Monet yritykset saattavat etsiä toimijaa yhteistyöhön sähkönhankinnan konsultointipalveluista. On kuitenkin hyvä muistaa, että myös sähkönmyyjä voi olla konsultoiva ja puolueeton kumppani, jolta yritykset saavat edullisemmin, suuremman määrän asiantuntevia sähköpalveluja. Tästä esimerkki on  asiantuntijoidemme tekemä hinnankiinnityspalvelu, joka sisältyy maksuttomana Priimaplus-sopimukseen. 

Asiantuntijamme seuraavat aktiivisesti työkseen sähkömarkkinoiden hintakehitystä, johon vaikuttavat monet tekijät, kuten päästöttömän sähkön tuotannon lisääminen. Esimerkiksi tänä vuonna Fingrid on saanut tuulivoiman rakentamista koskevia hanketiedusteluja ennätyksellisesti 70 000 megawatin verran.  Sähkömarkkinat ovatkin jatkuvassa muutoksessa, mikä lisää sähkön hintojen vaihtelua.

Sähkönmyyjän luotettavuudella on iso merkitys.

Hinnankiinnityksillä pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme hintavakautta hintatasolla, joka on näkemyksemme mukaan markkinoiden kehitykseen nähden edullinen. 

Tavoitteena on myös hyödyntää eteen avautuvia mahdollisuuksia hankkia sähköä jopa markkinahintaa halvemmallaLue, millaisen asiantuntijaosaamisemme saat hinnankiinnityspalvelulla yrityksesi hyödynnettäväksi.

Sähkönmyyjän luotettavuudella onkin iso merkitys yrityksille, kun yrityksen sähköasiat halutaan vastuuttaa ulkopuoliselle sähköasiantuntijalle. PKS on pitkäaikainen ja vakaa toimija, ja meille on tärkeää, että asiakkaamme saavat ensiluokkaista palvelua. Luottamuksen merkityksestä voit lukea lisää asiakastarinoistamme.

3. Ympäristövastuullisuuden edistäminen

Onko ympäristövastuullisuus tärkeä arvo myös sinun yrityksessäsi? Vietimme viime vuonna PKS:n 75-vuotisjuhlavuotta vastuullisuusteemalla. Haluamme yhdessä asiakkaidemme kanssa vaikuttaa siihen, että myös tulevien sukupolvien on hyvä elää ja yrittää.

Juhlavuoden kunniaksi asiakkaillamme oli tilaisuus vaihtaa käyttämänsä sähköenergia uusiutuvaksi energiaksi ilman lisämaksua. Suuri määrä yritysasiakkaitamme halusi tehdä yhdessä hyvää ympäristön puolesta ja hyödynsi edun.

Meille on tärkeää ostaa vihreää sähköä. Käyttämämme sähkö on ollut jo vuosia päästötöntä tuulivoimaa. - Asko Piiparinen, Ravintola Kerubi

Yksi helpoimmista ja edullisimmista tavoista, jolla yritysasiakkaamme voivatkin vaikuttaa käytännön tasolla merkittävästi ympäristöön, on vaihtaa yrityksessä käytetty sähkö päästöttömään vaihtoehtoon. Panostamme tähän sähköyhtiönä tarjoamalla asiakkaillemme useiden sähkösopimusten puitteissa mahdollisuuden valita sähkön tuotantomuodoksi uusiutuvan energian.

Esimerkiksi Priimaplus on nykyaikainen sopimus, jossa voit valita uusiutuvan energian, ja pääset lisäksi hyötymään myös edullisesta pörssisähköstä ja hinnankiinnitysmahdollisuuksista. Lue lisää päästöttömän sähkön hyödyistä oppaastamme.

Meille oli itsestäänselvyys, että valitaan vihreä sähkö. Arvot ohjaavat vahvasti meidän toimintaa. - Hotelli Lietsun yrittäjät

PKS edistää uusiutuvan energian käyttöä myös tuottamalla päästötöntä energiaa omissa vesi- ja tuulivoimaloissaan. Voimalaomistustemme myötä tuotamme asiakkaidemme käyttöön tuulisähköä vuodessa noin 8,9 miljoonaa kilowattituntia.

Haluamme vahvistaa voimantuotannon osalta kestäviä ratkaisuja, joista on hyötyä kaikille osapuolille; ilmastolle, asiakkaille, luonnolle, eläinlajeille ja eri sidosryhmille. Kestävän kehityksen tavoitteiden mukainen toiminta on yrityksemme menestymisen edellytys myös tulevaisuudessa. Esimerkki vastuullisen vesivoimantuotannon projekteistamme on tytäryhtiömme Kuurnan Voiman toteuttama suojeluhanke Saimaan järvilohien suojelemiseksi

Kiinnostuitko Priimaplus-sähkösopimuksesta?

Haluaisitko tietää lisää Priimaplus-sähkösopimuksesta? Pääset alkuun tutustumalla Opas yrityksesi sähkönhankintaan -materiaaliimme, jossa esittelemme kattavasti Priimaplus-sopimusta sekä sen etuja muihin sähkösopimuksiin verrattuna.

Pyydä yrityksellesi tarjous Priimaplus-sähkösopimuksesta, johon sisältyy maksuton hinnankiinnityspalvelu. Voit myös ottaa Priimaplus-sähkösopimuksen käyttöösi soittamalla meille puh. 013 2663 100.

Pyydä tarjous

Antti Rautiainen
Riskienhallintapäällikköantti.rautiainen@pks.fi