17.8.2021

Juha Pakarisesta uusi myyntipäällikkö PKS Sähkökauppaan: Kumppanuus on pitkäaikaisen asiakassuhteen perusta

PKS Sähkökauppa valitsi uudeksi myyntipäällikökseen Juha Pakarisen elokuun alusta alkaen. Hän luotsaa henkilöasiakas- ja yritysmyynnin rautaisten ammattilaisten tiimiä kohti myyntitavoitteita ankarasti kilpaillulla alalla. Hintavetoisia massatuotteita luukuttavat sähkösopimusten myyjät luovat usein jopa kyseenalaisin keinoin mielikuvaa kilpailijoita halvemmista hinnoista. PKS Sähkökauppa painottaa reilua peliä ja keskittyy omaan tekemiseen panostamalla hyvään palveluun, aitoon läsnäoloon ja tuotteidensa terveeseen markkinaehtoisuuteen.

100 prosenttisesti kuntien omistaman Pohjois-Karjalan Sähkön paikallinen identiteetti on luonteva Käsämässä asuvalle Pohjois-Karjalan omalle pojalle. Pakarinen elää ja hengittää täkäläistä elämänasennetta ja arvoja.

- Kesällä julkistettu Sähkökaupan kampanja ”Ruma tahi soma, Pohjois-Karjala on oma”, on loistava kiteytys. Eihän täällä Itä-Suomessa kaikki asiat ole ihan viimeisen päälle, mutta kaikkine puutteineenkin elämä vaan on niin omaa ja hyvää, Pakarinen pohtii.

Vahvan sisäisen ja ulkoisen yhteistyön merkityksen ymmärtäminen on tärkeää PKS Sähkökaupalle.  Yhteistyö on Pakarisellekin päivänselvä, sillä esimerkiksi sähkösopimusten myynti ja asiakaskokemuksen kehittäminen ovat hänen mielestään niin kiinteää yhteistyötä markkinoinnin kanssa, ettei niitä oikeastaan voi selvästi erillisinä toimintoina juuri ajatellakaan. Kaikki toimet tähtäävät saman tavoitteeseen.

51-vuotiaalla tietotekniikan insinöörillä on kolmen vuoden kokemus energia-alalta Outokummun Energiasta, jossa hän toimi niin ikään myyntipäällikkönä. Sen ohessa hänellä oli myös neljän kuukauden pesti väliaikaisena toimitusjohtajana. Taustalla on lisäksi pitkä ura myynnin ja myynnin johdon parissa pääosin ICT-toimialalla.

Haluan kehittyä eteenpäin energiatoimialalla osana tätä vahvaa ja aidosti paikallista yhtiötä. PKS Sähkökaupan hyvä tekemisen meininki ja henki on kiirinyt korviini jo aiemmin ja nyt onkin hienoa päästä osaksi osaavaa ja innovatiivista joukkoa.

Energia-alan voimakas murrosvaihe edellyttää nopeaa reagointia ja uusien asioiden omaksumista. Pakarinen on asettanut tavoitteekseen luoda tiimille parhaat mahdolliset edellytykset palvella PKS:n asiakaskuntaa.

- PKS:llä on erinomainen tuotevalikoima, joista mainittakoon Priima ja Priima Plus. Tietoisuuden lisääminen niiden monipuolisista ominaisuuksista ja valmiudesta erilaisiin käyttötapoihin varmistaa sen, että voimme luoda pitkäaikaisia kumppanuuksia asiakkaidemme kanssa. Sähkösopimus on asiakkaalle parhaimmillaan palvelusopimus, Pakarinen painottaa.

Pakarisen perheeseen kuuluvat vaimo ja 19- ja 16-vuotiaat pojat. Perheen hyvinvointi on keskeinen tekijä hänen arvopohjassaan ja siksi tavoitteleekin hyvää ja tasapainoista elämää, jossa työ- ja vapaa-aika ovat balanssissa. Pakariselle on palkitsevaa itsensä aktiivinen kehittäminen henkisesti ja fyysisesti, joten kalastus ja monipuolinen liikunta ovat sydäntä lähellä. Frisbeegolfiin hurahtanut mies on tuttu näky myös kilpakentillä.

Sympaattisen ja helposti lähestyttävän myyntipäällikön leppoisana mottona on, että asioilla on tapana järjestyä. Uuden pestinsä alkajaisiksi hän haluaa rohkaista asiakkaita keskusteluun arvailujen ja epävarmuuden sijaan.

- Elämme monessakin mielessä varsin omituisia aikoja. Jo senkin vuoksi vastuullinen toiminta ja avoin, sujuva yhteistyö on hyvin tärkeää. Älä siis epäröi olla yhteydessä, mikäli haluat keskustella sähköenergiaan liittyvistä asioista. Ja toki voi ja saa olla muutenkin yhteydessä. Pysytellään terveinä, pidetään huolta itsestämme ja toisistamme!