18.9.2020

Muutos alkaa aina yhdestä, vaikutus syntyy meistä kaikista

Kuten useat tutkimukset osoittavat, ihmisillä on yhä suurempi huoli ympäristön tilasta ja sitä kautta kasvava halu vaikuttaa siihen, millaisen jäljen maailmaan jätämme. 75-juhlavuoden kampanjamme tarkoituksena on tarjota asiakkaillemme mahdollisimman yksinkertainen tapa tuoda oma kortensa kekoon kestävämmän energiankäytön kautta. Sähkösopimuksen vaihtaminen uusiutuvaan energiaan on helppo, mutta merkittävä vähennys omaan hiilijalanjälkeen.

Juhlavuoden kokonaistavoitteemme on saada yhdessä yritys- ja yksityisasiakkaidemme kanssa 260 000 tonnin vähennys CO2-päästöihin. Aivan tavoitteeseen emme ole vielä päässeet, mutta kaiken kaikkiaan kampanja on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Erityisen positiivista on ollut suurten yritysten innokas suhtautuminen asiaan. Juhlavuositarjouksemme on tarjonnut suurille sähkön käyttäjille paitsi helpon tavan tulla mukaan, myös saada lisäarvoa liiketoimintaansa. Ei ole ollenkaan harvinaista, että tänä päivänä asiakkaat vaativat yrityksiltä ympäristösertifiointia tai muuta osoitusta ympäristövastuullisuudesta. Nelisenkymmenen yrityksen lisäksi 1145 yksityisasiakasta on tähän mennessä siirtynyt käyttämään GO-merkittyä uusiutuvaa energiaa, mikä vastaa noin 86747 tonnin vähennystä hiilipäästöihin. Sillä alkaa jo olla merkitystä!

Mahdollisuus on meidän

Vaikka oma sähkönkulutus tuntuisikin pieneltä ja sen vaikutukset koko ilmastoon vaatimattomalta, täytyy muistaa tuttu luonnonlaki: muutos alkaa aina yhdestä, vaikutus syntyy meistä kaikista. Globaalista näkökulmasta logiikkaa voidaan etsiä ihmisyyden ytimestä: jos omat ja läheisten olosuhteet eivät ole kunnossa, on niistä huolehtiminen kaikista tärkeintä. Vasta sen jälkeen on valmis ajattelemaan elinympäristön tilaa ja esimerkiksi ilmaston lämpenemistä. Tämän vuoksi ilmastotoimia on vaikea saada kuntoon maissa, joissa asiat eivät ole yhtä hyvin, kuin vaikkapa meillä Suomessa. Siksi juuri meidän tulee toimia juuri nyt. Meillä kun on siihen kaikki mahdollisuudet.

Tämän helpommaksi uusiutuva energian valinta ei enää tule. Laitat vain alla olevasta linkistä nimesi listaan, niin muutamme sopimuksesi uusiutuvaan energiaan vuodeksi ilman lisämaksua. Kun tarjous vuoden kuluttua päättyy, otamme yhteyttä ja tiedustelemme halukkuuttasi jatkaa päästöttömän sähkön käyttäjänä. Tarjouksen lunastaminen ei siis sido mihinkään. Lisäksi on hyvä tiedostaa, että käytämme GO-alkuperämerkityn sähkön myynnistä saadut lisämaksut uusiin tuuli- ja vesivoiman tuotantoinvestointeihin. Viimeisimpänä tekonamme hankimme lisää tuulivoimaa Teuvaan vuonna 2022 valmistuvasta tuulipuistosta.

Mitäs sanot, eiköhän tehdä yhdessä maailmasta vähän parempi? Jätä yhteystietosi sähköisesti täällä, soita asiakaspalveluumme 013 2663 100 tai tule käymään, niin olet mukana.