26.5.2021

Tomi Turunen jatkaa sähkökauppaa tutulla menestysreseptillä

Sähkökaupan vetäjä vaihtuu 1.6.2021

Vuodesta 1996 sähkökauppa-liiketoimintaa ansiokkaasti kehittänyt ja luotsannut Heikki ”Hessu” Rantamäki on siirtymässä työelämästä vapaaherraksi ja samalla sähkönmyyjästä asiakkaaksi. Hän luovuttaa hyvässä kunnossa olevan PKS Sähkökaupan viestikapulan ”omalle kasvatilleen” Tomi Turuselle toukokuun lopussa. PKS Sähkökaupan mottona on aina ollut reilu peli; asiakkaita kuunnellaan ja kunnioitetaan ja pidetään se, mitä luvataan. Se ei sähkönmyyntibisneksessä Suomessa ole tänä päivänä enää itsestään selvää.

- Meidän mielestämme on kunnia-asia tarjota asiakkaillemme sähkömarkkinoiden asiantuntemus ja täysin läpinäkyvä hinnoittelu monipuolisine palveluineen ympäri Suomen niissä kanavissa, joissa asiakkaamme haluavat asioida. Tästä esimerkkinä ovat kehittämämme maailman mittapuussa ainutlaatuiset sähkötuotteet Priima ja Priimaplus, tai huippuun viritetyt räätälöidyt salkunhallintapalvelut suurasiakkaille, Tomi Turunen kertoo.

Pohjois-Karjalan Sähkön omistajakunnat ovat edellyttäneet, että sähkökauppa on terveellä pohjalla olevaa liiketoimintaa, joka osallistuu maltilliseen osingonmaksuun. Kannattavuus perustuu vankkaan asiantuntemukseen ja onnistuneeseen toimintaan sähkön tukkumarkkinoilla, ei korkeisiin myynti­hintoihin. Tästä Rantamäki, sähkömarkkinaosaamisen guru,on aidosti iloinen.

Yhteistyö on tärkeä voimavaramme

Yhteistyö on pienen, mutta sielultaan avaran Pohjois-Karjalan Sähkön menestymisen edellytys suurten sähköyhtiöiden ja yhteenliittymien paineessa. Sähkökauppa ui reippain vedoin vastavirtaan oman näkemyksensä ohjaamana ja on perustanut Priima-sopimuksia myyvän syvää ja hyvää yhteistyötä tekevän yhteistyöverkoston, johon kuuluvat tällä hetkellä Leppäkosken Energia ja Lännen Omavoima. Myös paikallisella yhteistyöllä on pitkät perinteet mm. MTK:n, Yrittäjien ja Omakotiliiton Pohjois-Karjalan piirijärjestön kanssa.

Vahva sitoutuminen työhön kasvattaa näkemystä

Työ on merkinnyt liiketoimintajohtajana aloittavalle 41-vuotiaalle Tomi Turuselle aina paljon. Liki kahdenkymmenen vuoden ura PKS:llä on sujunut häneltä yrittäjämäisellä ja innokkaalla otteella yhdessä asioita eteenpäin vieden.

- Vuonna 2001 tulin kesätyöntekijäksi PKS:n asiakaspalveluun. Siellä minusta koulittiin asiakaskohtaamisen ammattilainen, jolle tärkeää on katsoa toimintaamme asiakkaan silmin. Vuodesta 2004 lähtien olen ollut mukana sähkökaupan erittäin mielenkiintoisessa maailmassa. Yritän löytää aina avoimen keskustelun kautta toimivat ratkaisut asioihin. Asiakkaiden, työkavereiden ja kumppaneiden onnistumiset saavat aikaan parhaimmat tuntemukset, Turunen pohtii.

Olemme mukana energiajärjestelmän murroksessa

Tulevaisuuden energiajärjestelmä rakentuu yhä enemmän uusiutuvan energian varaan ja sähköllä on tässä muutoksessa keskeinen rooli. Aurinkosähkön tuottaminen yleistyy kotitalouksissa ja yrityksissä, kulutusjousto hakee uomiaan sekä liikenne sähköistyy. Meille tärkeää on olla tässä muutoksessa mukana ja tuottaa asiakkaillemme joko itse tai kumppaniverkostojen kautta sellaisia palveluita, jotka hyödyttävät asiakkaitamme. Emme voi seurata muutosta vierestä, vaan meidän tulee olla aktiivisia, paaluttaa Turunen.

Golfia, ulkoilua ja kuntosalia harrastavan Turusen tärkein arvo elämässä on perhe, johon kuuluvat vaimo Sirpa, lapset Jere (17), Kiira (14) ja Juuso (11) sekä labradorinnoutaja Rudo (1). Yhteinen vapaa-aika ja lasten harrastuksissa mukana eläminen tuovat vastapainoa hektiseen työelämään. Hän myöntää, että uusi tehtävä Sähkökaupan veturina tuo hieman jännityksen kutkutusta vatsanpohjaan.

- Se saa minut tekemään parhaani asiakkaiden, kumppaneiden, omistajien, henkilöstön ja meidän yhteisen onnistumisemme eteen. Odotan tulevaa innostuneena ja luottavaisena, sillä Hessu jättää jälkeensä hienosti ja ihmisläheisesti johdetun organisaation ja vahvalla perustalla olevan liiketoiminnan.